Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets största biohelg har startat

På biografen i Gävle märks det att jullovet har börjat, eftersom biosalongerna snabbt blir fullsatta.
– Vi märker en kraftig ökning nu, och det brukar pågå tills jullovet är slut, säger Robin Karlsson, skiftledare på Filmstaden i Gävle.

Lukten av poppade popcorn slår emot dig när du går upp för trappan. Kön för att köpa snacks ringlar sig lång, och vid fönstren sitter förväntansfulla människor som snart ska ge sig in i filmens värld.

Karin Hagsjö och 9-åriga Arvid Berglund väntar på att få se Pingvinerna från Madagaskar.

– Arvid fick biobiljetter när han fyllde år, så nu utnyttjar vi dem. Vi brukar oftast gå när det är premiärer, säger Karin Hagsjö.

– Jag har sett alla Madagaskarfilmer och jag hoppas att den här ska vara lika rolig, säger Arvid Berglund.

De populäraste filmerna just nu är Micke och Veronica och Pingvinerna från Madagaskar, som båda hade premiär på juldagen. Även Hobbit 3: Femhäraslaget och Sune i fjällen lockar många, enligt foajévärden Johnny Karlsson.

– Det går flera filmer samtidigt nu. Det här är årets biohelg, säger han, medan han river biljetter och välkomnar ett nytt gäng in i salongen för att titta på Micke och Veronica.

Att det är populärt att ge bort presentkort på bio i julklapp gynnar biograferna.

– Veckan före jul säljs många presentkort och det gör att det är fullt ös från och med juldagen, säger Johnny Karlsson.

Sixten, 6 år, träffar sin faster Johanna Täckström under julen, och då vill han gå på bio. I dag ska de titta på Pingvinerna från Madagaskar.

– Den ska vara spännande hoppas jag, och jag vet redan att bläckfiskarna är dumma. Det har jag sett på trailern, säger han.

Andreas Ringstam, 19 år, från Gävle passar på att ta vara på ledigheten och det gör han bäst i biosalongen, enligt honom själv.

– Nu när jag har jullov vill jag njuta av den lediga tiden som finns, säger han.

Han ska se den tredje och sista Hobbitfilmen, och har stora förväntningar.

– Jag har sett alla filmer innan denna och de har varit bra. Jag hoppas verkligen att det blir ett bra avslut på historien, säger han.