Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årsundabröderna försvarade segern

SM-säsongen började på bästa tänkbara sätt för Årsundabröderna Söderqvist.
Segern i klassen trimmat tvåhjulsdrivet i Vinterpokalen i går satt som en smäck!
– Men vi har fått kämpa hårt. Jag är ganska så slutkörd, sammanfattade Tobias efter målgång.

Annons

Sex sträckor stod på dagordningen i Vinterpokalen, årets första SM-deltävling i rally. Banan drog fram i skogarna runt Järbo, Ockelbo samt Åshammar, där storpublik kantade banan.

I Trimmat tvåhjulsdrivet knep göteborgaren Leif Peterson ledningen på SS 1. Tobias Söderqvist, med kartläsande brodern Joakim, var "bara" sjua, 7,3 sekunder på efterkälken. Kanske lite överladdad.

Men på sträcka 2 var det ingen som hängde med i svängarna. Tobias avancerade till en ledning som han därefter inte släppte greppet om – trots stora problem mot slutet av tävlingen...

– Styrservon pajade. Jag fick använda all styrka som fanns att uppbringa för att få bilen runt kurvorna på de båda avslutande sträckorna, berättar han.

Men djävlaranamma fanns det fullt tillräckligt av. Vid slutmålet, Göransson Arena, kunde konstateras att marginalen blivit 12,4 sekunder tillgodo på Leif Peterson.

– Jag är jättenöjd. Så skönt att vi kunde försvara fjolårssegern, fortsätter Tobias.

Nyss nämnde Peterson var trots allt inte alltför ledsen vid målrampen.

– Har gjort vad jag kunnat idag, men Tobias var den snabbare. Bara att gratulera, förklarade han.

Kompletterade prispallen gjorde västgöten Kristian Johansson, distanserad med dryga halvminuten av segerekipaget. Fjärde plats gick till snabbaste junior, Johan Carlsson, Degerfors.

Kim Nilsson inledde med en niondeplats på den första sträckan (3,5 sekunder efter Tobias Söderqvist). Tyvärr grinade oturen därefter Skutskärsföraren i ansiktet och han tvingades ge sig med bränsleproblem på SS 2.

Kim startade om igen efter etappuppehållet, men fick med maximalt tidstillägg hålla tillgodo med 19:e plats.

Näst bästa gästrike i klassen blev istället Oskar Sundell, Järbo. Tillsammans med codriver Johan Lingvall styrde Oskar in som nia. Sandvikens Håkan Björkman slutade 15:e.

Bröt gjorde hemmaåkarna Peo Berglund och Daniel Edman.