Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsa ser hela hästen

/
  • FRÅN GRAFISK FORM TILL ”I FORM”. Åsa Palm lämnade karriären som grafisk formgivare för att arbeta med djurs hälsa. I dag använder hon samma läkande metoder på även människor. ”Jag vill få djuren och deras ägare att må bättre genom mina metoder”.  Foto: David Holmqvist

Med samma glöd som Åsa Palm utbildade sig till grafisk formgivare i USA på 70-talet utbildar hon sig i dag till holistisk hästterapeut – och tillämpar även samma behandlingsmetoder på människor!

Annons

Åsa har varit hästvän sedan hon var elva år och haft egen häst. I dag är hon 56, hästmassör, arbetar i egen regi, och åker i december till USA för ännu en utbildning, i eteriska oljors betydelse för två- och fyrbentas hälsa.

i karriären blir att sprida kunskap om de nya och alternativa behandlingsmetoder för djur – och människor – som utvecklats i framför allt USA.

– Med ett körkort för häst- ägare skulle de själva kunna rätta till mycket av sina djurs ohälsa, menar Åsa, som inte avser kort för tömkörning.

– Nej, utan reella kunskaper om hästens natur, instinkter, beteenden och föda. Många hästar äter exempelvis för sällan, tillbringar för mycket tid ensamma och utsätts för onödig stress.

ha hårdare straff på spödrivning.

– Hästar drivs medvetet på, av vinstintressen och mot deras natur. Spödrivning är djurplågeri.

Delar av häst-Sverige talar om vanvård, medan andra väljer att tala om hästen som missförstådd, vilket gör frågan om hästägande dubbelt laddad i Sverige.

som homeopat och terapeut är därför att få häst- ägare att dels upptäcka dagens nya behandlingsalternativ, dels lära sig mer om hästars primära behov.

– Kan jag bidra till en ökad medvetenhet om de missförstånd som finns i hästnäringen kan jag stå pall för den motkraft som också finns hos stora grupper svenska hästägare.

arbetar utifrån ett helhetsperspektiv, med både djur och människor.

– Med helhet menas fysiska, mentala och känslomässiga perspektiv, och behandlingarna går ut på att öka, minska eller omfördela energiflöden. All terapi jag arbetar med bygger på naturliga principer, som inte skadar eller hämmar, utan möjliggör läkning utan biverkningar.

grunden djurhomeopat och -massör med svenska och amerikanska utbildningar. 2008 genomgick hon en kurs i en behandlingsmetod i USA och som heter B.E.S.T. (bio energetic synchronization technique) och som då var tänkt för hästar.

– I år har jag varit i Paris och lärt mig hur metoden tillämpas på människor. Oavsett om jag arbetar med djur eller människor är metoder och synsätt desamma och syftar till att ersätta negativa energibindande erfarenheter med positiva frigörande.

åker Åsa till USA igen, för ännu en utbildning. Den här gången i eteriska oljors betydelse för djurs och människor välmående.

– Kursen anordnas av ägarna till ett rehabcenter för hästar i Tennessee där jag tidigare varit trainee. De arbetar uteslutande med den komplementära och alternativa medicinens grunder, och är mina läromästare och förebilder.

Mer läsning

Annons