Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsa Wiklund Lång om varför Björn Ryd inte får någon fallskärm: "Har inte hittat nåt sätt att komma överens om att skiljas åt"

 
Spritskandalen i Svenska kommunförsäkrings AB
Visa alla artiklar

Björn Ryd sades upp med omedelbar effekt utan uppsägningstid. Han har åsidosatt sina skyldigheter som vd och har därför inte rätt till något avgångsvederlag, anser styrelsen för SKFAB.

Annons

LÄS MER: Björn Ryd sägs upp utan avgångsvederlag

LÄS MER: Björn Ryd fick beskedet om utebliven fallskärm från journalist: "Vet inte hur vi går vidare"

När man gör så faller inte något avgångsvederlag ut. Men styrelsen försökte komma överens med honom på vilket sätt de skulle skiljas åt på innan de bestämde sig för att lämna det här beskedet åt hans juridiska ombud Nina Barzey på torsdagen.

– Vi ville pröva om vi kunde komma överens om ett sätt att skiljas åt på utan avsked, men det lyckades vi inte med, så då är det den här vägen vi i styrelsen tycker att vi behöver gå, sade styrelseordförande Åsa Wiklund Lång i en telefonintervju som gjordes på fredagsmorgonen.

Nu är det upp till Björn Ryd att avgöra om han accepterar avskedet. Annars är hans alternativ att stämma bolaget för felaktigt avsked eller något liknande.

LÄS MER: Läs hela Arbetarbladets granskning av det kommunala bolagets representation här

LÄS MER: Granskningen som ledde till vd:ns avgång – Arbetarbladets reportrar: "Så gjorde vi"