Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsblom från Järbo klassegrade i Föneracet

Andreas Åsblom höll bra tempo i rallyt Föneracet, som i lördags avgjordes i trakterna av Färila. Järbokillen – med Niklas Forslöf som kartläsare – vann tvåhjulsdrivna klassen för C-förare.

Annons

Tävlingen var årets nionde och sista i Hälsingeserien. Tre sträckor stod på agendan, tillsammans mätande en mil. Tvåa efter Åsblom slutade Sandvikens Peter Westerberg/Evelina Olofsson, slagna med dussinet sekunder.

Bland B-förarna jagade Andreas Grip/Christoffer Wikström en pallplats, men snurrade redan på den första sträckan och tappade dyrbar tid. Slutade nu på en femteplats.

Appendix K vanns av Kent Årne/Erik Årne, Film (boende i Söderfors). Elva sekunder skilde här till andraplacerade Bengt Gustavsson/Catarina Gustavsson, Örsundsbro. Jukka Haanpää/Leif Westin, Film, tvingades bryta med motorproblem.

I Grupp E för C-förare tog Emelie Mattsson/Malin Thydin, Sandviken, en fjärdeplats.

Totalsegrare i Föneracet blev Fredrik Persson/Lasse Grip, Ljusdal.