Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsiktsfrihet numer bara ett ord

Annons

Reflektion så här dagen efter valet.
I natt lyssnade jag på P4:as valvaka då jag själv inte hade möjlighet att närvara på mitt partis valvaka i Gävle. Vartefter resultatet började skönjas i de olika mätningarna och rösträkningarna så anades att Sverigedemokraterna skulle komma in i riksdagen och eventuellt få en vågmästarroll.
Företrädare för de olika partierna intervjuades och det är synd så här i efterhand att jag inte räknade alla gånger som ordet främlingsfientlig uttalades. Avsikten är naturligtvis att riktigt trumma in i svenska folket den lögnen om Sverigedemokraterna. Precis som man i reklamsammanhang propagerar för t ex Cocacola är bäst eller Ipren – den intelligenta värktabletten eller någon annan åsikt man vill föra fram.
När man inte stördes av en massa bilder utan enbart lyssnade var budskapet hur tydligt som helst. Och tyvärr så påverkar man människor med att ideligen upprepa ett ord, vare sig det är positivt eller negativt. Vill man att folk skall köpa en produkt så skall ordet synas och höras i alla sammanhang för då bryr sig inte människor om att kontrollera innehållet utan man köper produkten rakt av. Man påverkar alltså människor till att tro att det är de själva som tycker på ett visst sätt. Människor blir t o m aggressiva om någon påpekar att det som sägs inte är sant. Och de tycker att de har rätt att ge sig på en både verbalt och fysiskt.
Trots denna förföljelse och lögnaktiga propaganda om Sverigedemokraterna så har uppenbarligen många människor tänkt till och röstat efter sin övertygelse. Man har förstått att demokratin är satt ur spel och att åsiktsfriheten numera bara är ett ord utan innehåll.
Man har insett att Sverigedemokraterna är ett demokratisk parti som respekterar medborgarnas åsikter och som vill omfördela våra gemensamma resurser så att de läggs där de behövs bäst. Det glädjer mig oerhört att det fortfarande finns så många som kan tänka självständigt och inte bara följer de andra i fårskocken. TACK alla ni som röstat på oss.
Kommunalrådet i Ockelbo gick ett steg längre i natt. Han sade rent ut att Sverigedemokraterna var ett rasistiskt parti som han tog avstånd ifrån. Hans egen partiledare, Mona Sahlin, gjorde följande uttalande när resultatet stod klart. Jag citerar: ”I dag är dagen när alla är lika mycket värda när varje röst är lika mycket värd och det skall vi tala om för Jimmie Åkesson varje dag”. Med reservation för att jag kanske inte minns ordalydelsen alldeles korrekt. Därmed uttalade hon sin och övriga etablissemangets människosyn inför hela svenska folket. Ni svenska folket är bara värda något i dag på valdagen för då vill vi ha era röster. Övriga dagar bryr vi oss inte ett dugg om vad ni tycker. Den människosynen ställer inte vi Sverigedemokrater upp på. För oss är alla människor lika mycket värda varje dag, inte bara på valdagen och vi tar inte avstånd från någon, varken på grund av etnisk tillhörighet, kön eller på grund av någons åsikter.
Det sköter de andra partierna så bra själva. Och självklart kommer vi att ta plats i kommunfullmäktige. Väljarna har ju gett oss två mandat. Och oavsett Magnus Jonsson eller de andra inte tänker bry sig om vad vi tycker eller samarbeta så har våra väljare rätt att få veta vad som avhandlas i kommunfullmäktige och vilka beslut som tas.
Lena Lindkvist
Sverigedemokraterna Ockelbo

Mer läsning

Annons