Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ask lovar hårdare straff för sexbrott

/
  • Justitieminister på besök. Justitieminister Beatrice Ask (M) besökte polishuset i Gävle på tisdagen. Här tillsammans med länspolismästare Christina Forsberg.

I dag presenterar Alliansen sitt rättsprogram. Om alliansen får fortsätta styra landet kommer det att bli hårdare straff för den som publicerar nakenbilder på nätet – och för snattare.

Det berättade justitieminister Beatrice Ask (M) när hon på tisdagen besökte polishuset i Gävle.

Annons

– De rödgröna har inte ens ett program, sa justitieminister Beatrice Ask.

– Men rättstrygghet och trygghet är något vi måste värna, oberoende politik, fortsatte hon.

Justitieminister Ask bjöd under sitt besök i Gävle på ett par punkter från alliansens rättsprogram:

För det första: Om alliansen vinner valet kommer de att föreslå ett lagförslag som innebär att den som gör sig skyldig till olovlig spridning av sex- eller nakenbilder kan dömas för sexuellt ofredande.

Vill skärpa regelverket

För det andra: Alliansen vill skärpa regelverket för snatteri, och döpa om förseelsen till ringa stöld.

– Det är ett allvarligt brott, och det är många som sätter snatteriet i system. Snatterierna är det största svinnet för butikerna.

Under sitt besök i Gävle träffade justitieministern bland annat ungdomsroteln i Gävleborg. Hon sa sig vara mycket imponerad av deras arbete.

– Hur de etablerat en kontakt med samtliga skolor i området, hur de arbetar med mänskliga möten och deras samarbete med socialtjänsten. Det är något jag kommer att ta med mig härifrån, sa justitieminister Ask.

Annons