Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assistansföretag tänker anmäla kommunen

Privata assistansföretaget VH Assistans planerar att anmäla Hofors kommun till både Socialstyrelsen och Justitieombudsmannen (JO).
– Vi har fått kontakt med flera personer i Hofors som blivit felbehandlade av kommunen, säger Veronica Hedenmark.

VH Assistans är ett av Sveriges största assistansföretag med ungefär 900 anställda i hela landet.

Dessutom sysslar man även med juridisk rådgivning till personer i behov av personlig assistans.

Efter att Arbetarbladet i förra veckan skrev om tvååriga Vera och hennes ärende har flera Hoforsbor hört av sig till ägaren Veronica Hedenmark.

– Vi har fått samtal från så många familjer som tillhör LSS och som lever under katastrofala förhållanden. Vår uppfattning är att det är mycket inom socialtjänsten i Hofors kommun som inte är som det ska, säger hon.

Fram till slutet av juni kommer hon och andra representanter från företaget att träffa familjerna och prata mer med dem.

Enligt Veronica Hedenmark kommer VH Assistans inom kort att göra anmälningar till Socialstyrelsen både när det gäller individuella ärenden och en gruppanmälan.

Man kommer också göra en JO-anmälan om kommunens handläggning och bemötande.

– Ingen vet hur morgondagen ser ut och när man själv kan behöva hjälp. Därför måste sådant här bara fungera i en kommun, säger hon.