Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtalas för skotten på Brynäs

Han siktade först mot huvudet men sänkte sen pistolen och sköt i benet. Den 18-årige Gävlebon åtalas nu för olaga hot och grov misshandel mot två personer som han skottskadade, den ena utanför Munken på Brynäsgatan och den andra intill järnvägsstationen.

 

18-åringen var 11 oktober på rymmen från ett behandlingshem. På kvällen genomförde han ett rån tillsammans med sin pappa. De tvingade en person att lämna ifrån sig sin moped.

Strax före midnatt ska 18-åringen, enligt åtalet, ha bråkat med tre killar i närheten av järnvägsstationen. En slog han med en flaska i huvudet. Sedan sköt han mot dem och träffade en av dem i skinkan.

Lite senare samma kväll utanför Munken på Brynäsgatan använde 18-åringen vapnet igen. Han började bråka med ett gäng killar. Han siktade först mot huvudet på en 23-åring som gick emot honom. Innan han avfyrade pistolen sänkte han den och träffade benet.

18-åringen greps samma natt på Hang Loose Bar där han råkat i slagsmål med en annan gäst. Han var då påverkad av hasch och ett par andra narkotiska preparat.