Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att man ens får kalla det mat

/

Det som ska ge oss energi och kraft, hålla vårt humör och beteende uppe kallas mat med närings-rika ämnen och vitaminer som vår kropp behöver.

Skolmat, att man ens får kalla det mat?

Annons

Jag är inte kräsen när det gäller mat och äter det mesta, men skolmaten? Vad gör dom med den, det går ju inte att äta! Om man har tur kan man äta det en gång i veckan men det är sällan. Det smakar inte, det ser ut som hundmat och smakar därefter.
Jag säger som en gammal lärare till mig ” Har jag spytt eller ska jag spy”.

Om det är någonting dom måste bättra i skolan så är det inte lärare, kamrater eller lektioner... det handlar om maten! Varför gör man inte nåt åt det? Det är inte att man ska få hamburgare, pizza och chickenbits utan att få någonting som smakar, som inte är kallt eller smakar djupfryst som om det skulle ha legat i frysen i flera år. Smakar mattanterna någon gång på maten innan dom serverar den? En köttfärssås som är blaskig och smakar rå köttfärs, makaroner som är hårda, kalla och att man spär ut makaronerna med en liter vatten för att dom inte klibba ihop. Makaroner kan man INTE misslyckas med, min brorsa gör godare makaroner och han jobbar inte på en matresturang. Det är katastrof!

Jag förstår att det inte är mattanternas fel att maten är som den är men man kan försöka göra det bästa av situationen. Kasta i kryddor och försök att få färg på maten, men nej det får man inte för man ska tänka på att alla ska äta maten och att alla inte tycker om med kryddor men kryddar man så att maten smakar nåt så tror jag inte att folk klagar för just nu smakar det inte någonting.

Tycker att det är tragiskt att skolorna har kvar Sodexo och att man inte gör nåt åt det. När elever och till och med lärare klagar på maten. Varför gör inte Sodexo nåt åt sin egen mat. Hur kan man driva ett företag som gör äcklig mat?
Jag skulle skämmas om jag var vd för ett sånt företag. Det är pinsamt! Att skolorna måste teckna avtal med en matleverans innan man vet hur maten smakar och vad eleverna tycker om den. För när underskriften sitter där är det försent att ändra sig.

Att Gävle kommun kan lägga så lite pengar på skolmaten och lägga pengar på annat som inte har med Sverige att göra. Få Sverige att fungera och få ett samhälle som rullar på. Då kan man börja hjälpa andra i andra länder. Kommunen och politikerna prioriterar FEL!

Mitt betyg till skolmaten är ett stort IG. Gör nåt åt skiten! Det är inte okej. Ska man behöva ta kontakt med en politiker för att det ska hända nåt då har det gått för långt.
Ett stort skrik på hjälp!

Mer läsning

Annons