Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att sko sig!

Annons

När den nya landstingsmajoriteten tillträdde i Gävleborg för 1 1/2 år sedan passade man på att tillsätta några fler landstingsråd, Centerpartiet krävde (och fick) 2,5 landstingsrådsposter, vilket kostar skattebetalarna 1,5 miljoner/år!
En månad senare lade man fram ett förslag att slå igen mottagningar för barnpsykiatri i både Söderhamn och i Sandviken för helt plötsligt skulle det sparas 6 miljoner.
Vänsterpartiet går till val på att återställa dessa mottagningar eftersom vi anser det viktigare att ha en bra vård för barn med psykiatriska behov än att man, som sossarna, centern och miljöpartiet tillsätter ett helt korplag med landstingsråd!
Vänsterpartiet tycker dessutom att det är dags att sätta ett tak på hur många landstingsråd man kan ha i ett landsting!
Det måste bli ett slut på kohandeln på politikens malmskillnadsgata!
Dessa tre partier har också hunnit med att avveckla stödet för de synskadade att kunna läsa och följa med i vad som sker ute i samhället, de talboksläsare som infördes på vänsterpartiets initiativ i början av mandatperioden avskaffades raskt när den nya mitt-borgerliga majoriteten tillträdde!
En reform som bara kostat några hundratusen sopades bort för de blinda medans man själv ökat sina förmåner med miljonbelopp!
I de debatter och insändare som varit under denna valrörelse har Centerns Björn Brink inte vågat sig på något politiskt ställningstagande överhuvudtaget.
Han vill nämligen ha makten och den vet han inte var den finns förrän efter valet. Socialdemokraterna i landstinget sitter också väldigt stilla nu och hoppas att befolkningen ska hinna glömma den högervridning som man genomfört tillsammans med centern och miljöpartiet.
Vänsterpartiet går till val på en vänsterpolitik och Samverkan Gävleborg går till val på en högerpolitik, det tycker vi är bra för då har innevånarna två tydliga alternativ!
Men vad innebär en röst på centern?
Och vad innebär en röst på socialdemokraterna?
Alf Norberg oppositionsråd (V)

Mer läsning

Annons