Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta gästrikesimmare i vattnet i Västerås – rekord och pallplatser

I helgen simmades DM/JDM för Mellansvenska sim-regionen i Västerås. Åtta gästrikesimmare deltog vilket resulterade i många personliga rekord och flera pallplatser.

Annons

I DM finns bara två klasser, JDM för simmare 20 år och yngre samt DM för simmare 21 år och äldre. De yngre simmarna deltar i båda klasserna i grenarna medan de äldre bara får delta i DM.

Gästrikesimmarna mötte tufft motstånd från framför allt Västerås, Eskilstuna Sala och Uppsala.

Jakob Källquist 17 år Gävle Simsällskap blev juniordistriktsmästare på 50 ryggsim (3:a i DM klassen). Han blev tvåa på 200 rygg i både JDM och DM samt trea på 200 frisim i både JDM och DM. På 200 medley blev det en 2:a plats i JDM samt en 3:e plats i DM.

Klubbkompisen Marcus Ålenius 17 år simmade till sig ett silver i både JDM och DM på 200 fjäril och på 50 fjäril blev det ett silver i JDM.

Julius Grell 15 år Sandvikens Sim och Hoppklubb knep ett silver i både JDM och DM på 100 rygg samt ett silver i JDM på 50 rygg. Han satte även flera nya fina personliga rekord under helgen.

Klubbkompisen Saga Boråker 14 år blev trea på 100 och 200 bröst i både JDM och DM. Flera nya personliga rekord blev det också för Saga.

Andreas Persson 18 år Gävle SS knep ett silver på 50 bröstsim i JDM. Medan klubbkompisen Frida Florén 14 år tog ett brons i JDM på 100 medley. Två nya personliga rekord blev det också för Frida.

Fina simningar och nya personliga rekord blev det också för Adam Carlsson 17 år Gävle SS samt Lucas Humling 13 år Sandvikens SHK. För Adam på 400, 800 och 1500 frisim och för Lucas på 200 medley, 200 fjäril samt 100 och 200 frisim.

Susanna Källquist/Läsartext