Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta medaljer för Gefle Kyokushin i holländsk stortävling

Gefle Kyokushin fick med sig åtta medaljer med i planet hem från Holland från den sjuttonde upplagan av Waterpoort cup i Sneek.

Annons

Tävlingen lockade över 220 barn och vuxna från fem länder runt om i Europa. Sverige representerades, bland annat, av Gefle Kyokushins tio juniorer samt Agnes Westrin på seniorsidan.

Totalt blev det två guld, två silver och fyra brons med i resväskan hem. Truppen i sin helhet visade att den träningen som gjorts inför tävlingen gett frukt i form av goda individuella förbättringar från tidigare tävlingar under säsongen.

Speciellt imponerande var Tulia Sjöberg som gjorde sin första internationella tävling och lyckades placera sig på en fin tredjeplats i flickor 12-13 år.

Både för juniorerna och Agnes var tävlingen en formkoll inför höstsäsongens stora mål. Agnes gjorde sin sista tävling innan Europamästerskapet för seniorer som hålls i Bulgarien i början på december.

För juniorerna så väntar den första stora nationella tävlingen på hemmaplan på ett halvt decennium. Lördagen den 15 december går tävlingen ”Gefle Kyokushin Junior Open” i Gavlehovshallen. Detta blir en möjlighet att visa upp den höga internationella standarden som klubbens tävlande besitter för hemmapubliken.

Helgens resultat i helhet:

Siri Tegnér – guld flickor 10-11 år mellanvikt.

Muhammed Keklik – silver pojkar 10-11 år lättvikt.

Oscar Söderström – brons pojkar 10-11 år mellanvikt.

Ebba Tegnér – guld flickor 12-13 år mellanvikt.  

Tulia Sjöberg – brons flickor 12-13 år lättvikt.

Melek Keklik – brons flickor 12-13 år mellanvikt.

Kevin Larsson – brons pojkar 14-15 år lättvikt.

Agnes Westrin – silver damer lättvikt.

Alexi Jonsson, Irma Andersson och Emilia Larsson nådde inte pallen denna gången men visade på god utveckling och gjorde bra individuella prestationer i deras respektive matcher.

Medföljande ledare Jonas Rosin och Ola Westrin var mycket nöjda.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel