Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Även det olokala blir mer intressant

Tack Sven för svar och din tro på konkurrens och samarbete mellan Arbetarbladet och P4 Gävleborg..
Jag förvånades dock över din syn på bevakningen av det som händer i Hälsingland.
Det lokala är mer svårdefinierat i dessa dagar än tidigare. Vi ser ju traditionell det som sker lokalt som det som sker där vi bor men jag tror inte det håller som modell för framtiden.


Ungdomar och många andra har en lokal yta på nätet med vänner och bekanta över världen. Lyssnare/läsare som har en annan etnisk bakgrund har förmodligen flera lokal perspektiv och intressen.
I dag pendlar väldigt många mellan hem och arbete och den utvecklingen
kommer att öka. I detta perspektiv är det klart att även det som
händer på arbetsorten intresserar.

Jag är övertygad om att en läsare på Brynäs eller i Forbacka skulle uppskatta länsperspektiv i viss rapporteringen och med det menar jag inte att Arbetarbladet ska bli en länstidning.

Men borde gästrikarna i få veta mer om utvecklingen inom till exempel den starkt ökande turistnäringen i Hälsingland, att E4:a får en ny och modern sträckning Enånger och förbi Hudiksvall eller vad Riksdagspolitikerna i Hälsingland intresserar sig för?
Jag tror också omvänt att Hälsingarna är intresserad av att veta vad som händer i Gävle, länets storstad.

Konstaterar också att Sundsvalls Tidning resonerar annorlunda och har lokalbevakning av Nordanstigs och Hudiksvalls kommun i samarbete med Hudiksvalls Tidning.


Vi på P4 Gävleborg har utökat bevakningen av Hälsingland med ytterligare en reporter.

Leif Eriksson
Chef & ansvarig utgivare
P4- Gävleborg