Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även gröna tomma tunnor skramlar

Annons

Replik på Miljöpartiets insändare i AB 2/9
Miljöpartiet skriver i sin insändare att den strategiska planen var ett politiskt oförankrat förslag och därför var det aldrig aktuellt att genomföra den.
Hur kommer det sig då att miljöpartiets majoritetspartner Björn Brink (C) stod på en träff med svenskt näringsliv våren 2009 och redogjorde för hur Hudiksvalls sjukhus skulle halveras och Bollnäs sjukhus skulle utraderas enligt den strategiska planen?
Det talar för att planen lever i högsta grad hos de som innehar majoritet i landstinget idag.
Miljöpartiet nämner också den JO-anmälan som gjordes mot landstinget av en medarbetare i Hudiksvall i samband med den strategiska planen, miljöpartiet säger sig slå vakt om demokrati, öppenhet och insyn.
Hur kommer det sig då att landstingsrådet Maria Aspers (mp) inte sa ett knyst när man i svaret till JO kallade anmälarens för psykiskt sjuk?
Varför hade inte Maria Aspers ett brandtal på landstingsstyrelsens sammanträde om yttrandefrihet, demokrati och insyn när ärendet diskuterades?
Varför satt hon helt tyst när jag och andra i styrelsen reagerade kraftfullt emot dessa kränkande påståenden?
Slutligen uttalar sig MP positivt om kulturen i landstinget, men varför fryser man då anslaget till kulturförvaltningen?
Tomma tunnor skramlar mest, även om dom är gröna.

Alf Norberg oppositionsråd (V)

Mer läsning

Annons