Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avtalet med Gamla Haifare kan sägas upp – här är planen för Edskens camping

Ledande politiker i Hofors vill säga upp arrendekontraktet för Edskens camping som Gamla Haifare har haft sedan start. Tidigare i våras ville kommunen också köpa ut den intilliggande restaurangen som föreningen äger, men fick nobben.

Annons

Edskens camping som ligger i utkanten av Hofors ses som ett viktig och attraktiv turistmål och därför vill kommunen att platsen utvecklas och moderniseras. Som en del i det arbetet vill nu ledande politker säga upp arendeavtalet med Gamla Haifare som är en stödförening till Hofors AIF.

Föreningen har drivit Edskens camping sedan start och redan innan det fanns övernattningsmöjligheter på platsen byggde Gamla Haifare byggnaden som i dag huserar restaurang.

Föreningen har genom åren också investerat i åtta stugor som ligger på campingplatsen vars mark ägs av Hofors kommun.

LÄS OCKSÅ: Konkurs på Edskens camping

Kommunen försökte i våras förhandla med föreningen om att köpa upp restaurangbyggnaden, men fick nej.

– Det är duktiga medlemmar i Gamla Haifare som har byggt upp det här en gång i tiden och det tillför ju en bra inkomst till ungdomsidrotten i Hofors AIF som vi stödjer så det är klart att vi vill ha den kvar, säger ordföranden Lennart Pettersson.

Enligt ett förslag som politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott har ställt sig bakom ska kommunen nu snarast säga upp arrendeavtalet med föreningen Gamla Haifare. Men Lennart Pettersson känner ingen större oro för det.

– Vi har alltid haft en god dialog med kommunen och jag tror att vi kommer överens om nya villkor. Kontraktet är gammalt och jag kan förstå att det behöver uppdateras. Vi har ju till exempel inget arrende och de vill kanske att vi ska börja betala. Edskens camping är en riktig pärla och det är klart att vi vill fortsätta och driva och utveckla den.

Före detta kommunchefen Ulf Strömstedt som numera titulerar sig senior adviser är inne på samma linje.

– Vi behöver modernisera skrivningen och villkoren i avtalet.

Får Gamla Haifare ha kvar arrendet?

– Ja, om vi kan komma överens om hur vi ska driva det. Vi får se var vi landar när vi träffar ett avtal, säger Strömstedt.

Anledningen till att kommunen velat köpa upp restaurangen är för att få hela anläggningen under ett paraply. Det finns även en ny detaljplan för området med en ny uppställningsplats och tömningtank för husbilar, omdragning av vägen för att göra den trafiksäkrare och utökade byggrätter för de befintliga fastigheter som ligger i området.

Få koll på din närhet med Arbetarbladets app:

Ladda ner den här till Iphone

Ladda ner den här till Android