Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bacillskräck

/

Annons

Har du någonsin tänkt på hur många olika sorters baciller du kommer i kontakt med varje dag? Det gör jag, varje dag. Jag har en mild grad av bacillskräck. Det har inte alltid varit på detta viset. Förut älskade jag allt som hade med att smuts att göra och struntande totalt i hur många baciller jag kom i kontakt med. Nu kan jag inte trycka på stoppknappen på bussen, utan jag måste använda något annat än mitt eget finger.

Jag har dock inte en sådan bacillskräck då jag är tvungen att tvätta händerna hela tiden eller alltid ha en våtservett i fickan. Utan jag tänker mig för innan jag tar på något med baciller på. Jag ska berätta några saker som jag låter bli att ta på eftersom det innehåller så mycket baciller. Rulltrappsräcket på offentliga platser är ett sådant exempel. Dem är fulla med bakterier och ända sedan jag fick reda på det har jag låtit bli att hålla i mig i räcket. Toaletten är också full med baciller. Först har vi spolknappen, även fast du själv är duktig och håller dig på det papper du torkar dig med utan att få något på händerna så är inte alla det. Visst tvättar man händerna efteråt men jag tänker ändå på bacillerna och försöker undvika dem. Spolknappar som man bara behöver trycka ner tycker jag om. Då kan man använda något annat att trycka ner knappen med. Även vattenkranen på toaletten tänker jag lite extra på innan jag sätter mina händer på den. Innan jag ska tvätta händerna så bryr jag mig inte, men när jag har stått där och tvättat händerna och sedan stänger av vattnet så har jag fått tillbaka de baciller som jag nyss tvättat av eftersom kranen också har massa baciller på sig. Men istället för att använda mina händer när jag stänger av så använder jag pappret jag nyss har torkat händerna med.

En annan bacillbomb är ens egen väska. Den är full med baciller, både inne i väskan och utanför. Utanför är det för att man alltid ställer ifrån sig väskan överallt. Oftast ställer man ifrån sig det på golvet, golvet på bussen, tåget, caféet och massa andra ställen. Den samlar på sig massa baciller. Sedan när man kommer hem ställer man oftast den på en byrå eller kanske till och med på köksbordet. Det är äckligt när man tänker efter, eftersom baciller sprider sig så snabbt. Men det som finns innanför väskan och växer är nog äckligast. Allt man använder finns i väskan och handen finns alltid där nere också.

Jag måste nog säga att min bacillskräck är kanske inte så ovanlig. För om man tänker efter så finns det baciller överallt och det är många som gör mycket att undvika dem. Jag är nog som alla andra.

Mer läsning

Annons