Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckis gladde barnen på lekterapin

Han står i mål, signerar tröjor och frågar om barnens intressen.
På söndagskvällen besökte ishockeyproffset Nicklas "Bäckis" Bäckström lekterapin vid Gävles sjukhus

Annons

Under tre års tid har Bäckis skänkt pengar till lekterapin från sin fond. Det har blivit 100 000 kronor åt gången. För pengarna har barn fått saker, gjort biobesök och åkt på önskeresor.

– Jag känner starkt för de här barnen och lekterapin har inte så mycket pengar annars, säger Niclas Bäckström till Arbetarbladet.

14-åriga Rohlita Larsson är en av dem som fått guldkant på tillvaron tack vare Bäckis pengar. Hon fick en resa till Ullared inklusive 1000 kronor att handla för.

– Jag handlade smink och kläder. Det betyder jättemycket att någon utanför familjen bryr sig, säger Rohlita Larsson.

I engagemanget ingår att Bäckis regelbundet besöker barnen på avdelningen. Den här kvällen tar han inledningsvis plats i ett innebandymål. Barnen får skjuta långskott och försöka finta bort honom på straffar.

– Besöket betyder jättemycket för barnen, de har honom som idol, säger lekterapeut Anna Sving Sjöblom.

Över kanelbullar och saft pratar Bäckis med flera av barnen. Det är snack om hockeyskola och datorspel. Sexårige Kalle Soläng frågar hur Bäckis tränar under sommaren. Kalle har också fått något från stödpengarna, nämligen en ipad.

– Jag spelar på den varje morgon,