Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckström sätter "press" på Brynäspräglade JVM-laget

JVM är ett hett samtalsämne för Nicklas Bäckström och spelarna i Washington Capitals.
Nu "pressar" den svenska superstjärnan JVM-laget. Han vill nämligen kunna vinna pengar av sina lagkamrater. Och då krävs det att Sverige vinner.
– Man vill kunna gå runt och vara stolt i omklädningsrummet, säger Bäckström till Sportexpressen.

Om tre veckor drar JVM i gång. Sverige skickar ett av sina mest talangfulla lag senaste åren med bland annat William Nylander, Oskar Lindblom och Adrian Kempe. Brynäs har dessutom två namn till med i truppen, Felix Sandström och Jens Lööke.

Inte helt oväntat är Juniorkronorna är en av favoriterna till guldet. Om det skulle hända jublas det i Washington. Då vinner nämligen Nicklas Bäckström pengar av sina lagkamrater i Capitals.

Laget brukar varje år följa världens största juniormästerskap.

– Det är klart. Det brukar alltid vara lite betting vid sidan av våra matcher, om hur det ska gå. Det är roligast att spela mot ryssarna och kanadensarna. Det är alltid roligt om Sverige slår dem, så man får gå runt och vara stolt i omklädningsrummet, säger Bäckström till Sportexpressen.

LÄS MER: Ove Molin inför det känsliga mötet

2012 var senast Sverige vann JVM. Mika Zibanejad blev då stor hjälte när han petade in matchens enda mål i finalen mot Ryssland.

Då hade "Bäckis" också slagit vad med Alexander Ovetjkin om vilket lag som skulle vinna finalen.

– Han var ganska säker på att Ryssland skulle vinna. Skönt att vi vann.

LÄS MER: Lugnande besked inför kvällens Brynäsmatch