Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banan höll – arrangörer nöjda efter EM-helgen

Fint väder och trevlig publik. Arrangörerna är mycket nöjda med Dragracing-EM på Tierp Arena.

– Det viktigaste var att banan höll, säger pressansvarige Patrik Larsson.

Annons

– Och det gjorde den. Det sattes tre officiella Europarekord samt andra individuella rekord på banan, fortsätter Larsson.

Han har dagen efter EM-helgen fullt upp med att samla in statistik över antalet åskådare och förse journalister med material och bilder. Arbetarbladet som följt evenemanget på plats uppskattar att det mellan torsdag och söndag varit cirka 25 000–30 000 åskådare sammanlagt på arenan.

Inreda husen

Andra i arrangörsstaben städar ur entrébyggnaderna och huvudbyggnaden.

– Det är bara betonggolv och betongtak. Nu ska man fortsätta med att inreda husen med klinkers, mattor och belysning, säger Patrik Larsson som då och då under intervjun gäspar.

Det har varit fyra intensiva tävlingsdagar för arrangörerna där det på lördagen kom klart mest publik. Larsson säger att 300–500 funktionärer har jobbat på området. Många av dem kommer från lokala idrottsklubbar.

– Jag tror att de är väldigt trötta i dag, Men också glada eftersom publiken har varit så positiva.

Enligt polisen var det en väldigt lugn tillställning där bara tre personer omhändertogs för fylleri. Det skedde vi campingen.