Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15–3 mot Västerås – på två matcher

15 mål framåt på två matcher mot regerande svenska mästarna Västerås SK.

Imponerande – men med SAIK:s otroliga offensiva styrka ändå inte helt chockartat.

Annons

– Men bara tre insläppta är jäkligt bra. Vi har en annan trygghet i det defensiva spelet den här säsongen, summerade försvarsgeneralen Linus Pettersson efter 6–1-segern hemma mot VSK i går.

9–2 borta i söndags följdes alltså upp med en ny överlägsen seger. Men det ligger mer bakom lagets framgångar än Christoffer Edlunds otroliga målkänsla, Magnus Muhréns känsliga klubba och Daniel Mossbergs starka uppåkningar.

Linus Pettersson är bara 22 år men har varit med i några säsonger nu och tagit klivet till en fullfjädrad landslagsman. I går var han kung på banan. Massor av lysande brytningar.

– Jag kan inte säga om jag har varit bättre någon gång men visst känns det oerhört stabilt. Inte ens Västerås har kunnat skapa särskilt mycket på oss de här två matcherna. Men det är inte bara jag utan alla fem-sex i försvarslinjen gör ett stort jobb.

Och framåt kommer chanserna. Att Christoffer Edlund gjorde tre mål i andra halvlek och sju totalt mot VSK känns numera helt logiskt. Men i går var det lagkaptenen Daniel Berlin som drog igång det hela – en annan SAIK-stjärna som trots sina 22 år känns som om han spelat i en evighet.

– Än återstår det väl att se om det här laget är det bästa jag har spelat med. Men visst är vi långt framme just nu. Kan vi spöa Hammarby på lördag också så kan vi i alla fall ta ett litet jullov med gott samvete, skrattade ”Bella” efter matchen.

Precis som i söndags stod matchen och vägde i en halvlek. Men Berlins 2–1-mål i näst sista minuten av första halvlek blev viktig. Ett skott rätt upp i nättaket.

– Den var jag skyldig laget då jag var med och strulade till det före VSK:s kvittering. Jag fick en bra träff, sa han och gjorde tvärtom jämfört med det friläge han bommade kvarten tidigare.

Då dribblade han sig igenom men blev aningen tveksam i avslutningen.

– Äh, jag brukar sätta dit dom chanserna men jag tyckte att målvakten stod lite konstigt och skulle lägga in den mellan benen på honom. Då gick det som det gick. Den varianten kör jag aldrig igen.

I andra halvlek malde sedan SAIK ner sitt motstånd. Första 15-20 minuterna orkade VSK spela sitt strikta försvarsspel och var bra mycket tightare än senast. Men till slut kom utdelningen för hemmalaget.

– Vi är starka och alla offrar sig för varandra. Det är en stor trygghet att dessutom veta att försvarsspelet är så otroligt bra. Framåt löser det sig alltid med fria ytor och med nästan bara landslagsmän i de offensiva positionerna är vi oerhört giftiga.

Förutom det viktiga målet svarade ”Bella” för tre målgivande passningar också. Först dubbelt upp till Edlund och så en till Mossberg.

– Det kanske inte var så svårt. Men det räknas ju också. Men framför allt är det skönt att vi vinner matcherna. Det hade vi lite problem med förra säsongen.

Som SAIK spelar just nu kommer de i alla fall att bli oerhört svårslaget.

 

Mer läsning

Annons