Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

175 000 kronor – guldet ger SAIK klirr i kassan

SM-guldet gav SAIK 175 000 kronor i prispengar.
Dessutom ramlar det in lite bonusar från sponsorerna.
– Men det är inga jättesummor, säger klubbens ordförande Lars-Olof Skoog.

Annons

Laget har gjort sitt, men i kulisserna fortsätter arbetet med att sanera SAIK:s ekonomi. På söndag träffas styrelsen för att dra upp riktlinjerna för kommande säsong.

– Det är ett jätteviktigt möte. Vi kommer bland annat gå igenom vad truppen får kosta och hur kommande lag ska formas, utifrån vilka intäkter vi kan känna oss säkra på.

Vi har visserligen inte alla pusselbitar, vi vet till exempel inte vilka spelare som kan tänkas försvinna till Ryssland, men det är oerhört viktigt att vi fortsätter agera trovärdigt. Finalsegern mot Bollnäs gav 175 000 kronor i en prischeck från bandyförbundet, plus att guldet också innebär att diverse bonusar tillfaller från de största sponsorerna, som till exempel Sandvik och Sandvikens kommun.

– Jag är inte helt hundra på hur bonusbitarna ser ut, och det är nånting vi måste gå igenom. Vi måste se över likviditetssituationen så att vi kan hanka oss fram de närmaste verksamhetsmånaderna. Vi är fortfarande under lupp från ekonominämnden, påminner Lars-Olof Skoog.

• Kan ni behålla ett slagkraftigt lag, och samtidigt minska utgifterna?

– Jag vet faktiskt inte, men jag hoppas det. Vi har en fantastisk stomme av spelare i 20-25-årsåldern.

Mer läsning

Annons