Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3xEdlund när SAIK vann cupen igen

SAIK verkar oerhört svårstoppat just nu. Laget försvarade sin titel i Svenska cupen och vann 7–3 mot Bollnäs i finalen, efter tre mål från comebackande Christoffer Edlund.

Annons

– Visst är det skönt att målen trillar in, men jag behöver mer tid på mig, säger han i bussen på väg hem till Sandviken.

För nästan precis ett år sedan vann SAIK mot Hammarby med 8–3, nu blev det en favorit i repris även om siffrorna stannade vid 7–3 mot Bollnäs.

Men det var aldrig något snack om var cuptiteln skulle hamna, SAIK satte full fart och gjorde 1–0 redan i matchens första anfall. Sedan fortsatte man trumma på och ledningen var som mest uppe i 6–1 i den andra halvleken innan Bollnäs kröp lite närmare mot slutet.

Christoffer Edlund verkar gilla finaler i Svenska cupen. För ett år sedan gjorde han fyra mål, den här gången blev det tre.

Helgens tre matcher mot Edsbyn, Villa och Bollnäs är hans första den här hösten efter problemen med en inflammation i högerknäet. Han har tränat för fullt med laget i en vecka och känner själv att det är ganska långt till toppformen, inte minst när det gäller flåset.

Och knät, hur känns det?

– Det är klart att det känns lite sisådär efter tre matcher på tre dagar, men det är rätt okej ändå. Nu vilar jag på måndagen så lägger det sig nog till tisdagen.

Knäproblemet är inget nytt fenomen utan något han drabbats av även tidigare under sin karriär.

– Segt att det kommer tillbaka, men jag är tydligen känslig för överansträngningar på just det där stället.

Hur högt värderar ni en seger i Svenska cupen?

– Det är alltid kul att vinna titlar, men sen är väl inte Svenska cupen just det största man kan vinna direkt. Men vi får en bekräftelse på att vi gör något bra och det är kul.

SAIK-tränaren Thony Lindquist gläds åt att skyttekungen är i spelbart skick igen.

– Han har mycket att jobba med, han är ju efter alla andra, men vi får ge honom lite tid på sig. Nu är det två veckor kvar till World Cup och då får vi använda den tiden på ett förnuftigt sätt, säger han.

Lindquist sammanfattar helgen i Vänersborg på följande sätt:

– För närvarande är vi rätt tunga att möta och vi är en bra bit på väg med vårt nya frejdigare sätt att spela. Alla deltar och vi är svårslagna när vårt signum, att vända spelet snabbt, fungerar så här bra. Men vi har den typen av spelare också, som kan forsa fram och oroa motståndaren.

På onsdag spelar SAIK en träningsmatch mot Broberg uppe i Edsbyn och under veckan tränar man på rinken inne i ishallen på grund av Företagarforum i Göransson Arena.

Svenska cupen, final:

BOLLNÄS–SAIK 3–7 (1–4)

Målen: 0–1 (1) Erik Säfström (Daniel Berlin), 0–2 (4) Christoffer Edlund (Misha Svechnikov), 1–2 (15) Jesper Olsson (Mikko Lukkarila), 1–3 (24) Edlund (Berlin), 1–4 (39) Ted Haraldsson (Berlin), 1–5 (46) Svechnikov (Edlund), 1–6 (53) Mikko Aarni (Daniel Mossberg), 2–6 (62) Mikko Lukkarila, straff, 3–6 (82) Daniel Skarps, hörna, 3–7 (83) Edlund (Niklas Stjärnlöf).

Utvisningar, Bollnäs: 2x10 min, SAIK: 1x10 min.

Hörnor: 5–5.

Så spelade SAIK: Joel Othén – Ted Haraldsson, Linus Pettersson, Joakim Bergman, Daniel Eriksson, Erik Säfström – Daniel Mossberg, Daniel Berlin, Mikko Aarni, Misha Svechnikov – Christoffer Edlund.

Avbytare: David Brodén, Mikael Nilsson, Erik Pettersson, Niklas Stjärnlöf, Abbe Bodin (mv).

Match om tredje pris:

VILLA–SIRIUS 6–3

Mer läsning

Annons