Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen, SAIK-jubel efter mål på hörna

Inte ett hörnmål sedan den 9 december.
I går bröts trenden – och det var samma spelare som senast som hittade rätt.
– Otroligt viktigt för självförtroendet, säger Johan Löfstedt efter SAIK:s 7–4-seger mot Broberg.

Annons

I torsdagens tidning skrev Sporten om SAIK:s mörka hörnstatistik, som avslöjar att laget hör till de sämsta när det gäller att göra mål på hörna.

Sex procents effektivitet var facitet inför matchen mot Broberg.

SAIK hade inte gjort mål på hörna på fyra matcher, men i går kom lagets åttonde hörnmål för säsongen.

Och precis som borta mot Kalix den 9 december, då SAIK gjorde sitt senaste hörnmål, var det Johan Löfstedt som skickade in bollen i nätet – hans fjärde hörnmål den här säsongen.

– Det hör inte till vanligheterna. Inspelet från Linus (Pettersson) var perfekt, och sedan fick jag en riktigt bra träff. Bollen satt fint i nättaket, säger Löfstedt, som firade 5–1-målet i den andra halvleken ordentligt med sina lagkamrater.

– Vi blev otroligt glada. Det blir så, när man jobbar efter något och sedan lyckas.

• Varför har ni inte hittat rätt oftare på hörnor?

– Vi har väl kanske varit lite för lättlästa. Det underlättar väldigt mycket om man ofta gör mål på hörna, och inför den här matchen tränade vi extra på små detaljer.

• Vad för detaljer?

– Det håller vi för oss själva. Det känns i alla fall riktigt bra att vi gjorde mål på hörna igen, bland annat eftersom det skrivits om det och man fått höra överallt att vi är dåliga på hörnor. Förhoppningsvis släpper det för oss nu.

SAIK tog revansch på Broberg för 5–2-förlusten på annandag jul. Men det blev onödigt spännande i den andra halvleken, där Broberg gick från 6–1 till 6–4.

– Efter deras 6–2-mål blev vi lite hetsiga framåt och sökte avgörande passningar, vilket gjorde att Broberg kunde kontra, säger SAIK-tränaren Peter Isaksson.

– Men vi redde ut det och långa stunder var det här en av våra bästa insatser den här säsongen. I den första halvleken var vi riktigt bra defensivt och vi skapade många lägen. 4–1 var i underkant.

Johan Löfstedt:

– Jag håller med om att det var en av våra bästa matcher den här säsongen. Första halvleken i dag och första halvleken mot Villa-Lidköping i premiären sticker ut som de två bästa. När vi är bra står vi för den här typen av bandy, där många spelare är delaktiga.

Mer läsning

Annons