Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att möta Broberg gör Edlund mållös

Två raka förluster för SAIK.

Och för andra gången den här säsongen fick Edlund lämna isen mållös – än en gång mot Broberg.

Annons

– Tillfälligheter. Det är bara tillfälligheter att jag inte gör mål mot Broberg, säger Edlund bestämt efter 6–4-förlusten i snöyran i går.

”Nej se det snöar, nej se det snöar, det var väl roligt hurra”.

Men särskilt roligt var det inte för SAIK i snöyran på Hällåsen i går och SAIK spelade nog inte Agnetha Fältskogs julsång i bussen hem från Söderhamn.

– Vi har svårt i det här vädret, snömatcher är inget för oss, konstaterar SAIK:s tränare Ola Grönberg efter förlusten i snöyran.

Snön virvlade och det blåste ganska ordentligt i Söderhamn och strax innan matchstart tog domarna därför beslutet att matchen skulle spelas 3x30 minuter, så att snödrivorna inte skulle hinna bli alltför stora och många.

SAIK inledde tamt och lamt de första 30 minuterna – raka motsatsen till Broberg som visade piggt spel och massor av energi.

– De var mycket hetare, de visade större vilja och vi var inte alls beredda att kämpa, kommenterar Ola Grönberg spelet.

SAIK som tidigare har visat så fint passningsspel slog i går höga bollar på ett förvirrat anfall som inte fick fatt i bollarna som susade fram. Trots ordentlig medvind lyckades inte SAIK skapa särskilt mycket framåt.

– Det är svårt att spela när man inte kan spela bollen på efter isen, säger Edlund.

– Vi är inte bra på att spela högt. Vi ska inte slå höga bollar, vi ska spela längs isen, säger Grönberg och konstaterar att det inte fanns utrymme för SAIK:s fina passningsspel bland snödrivorna på isen.

Bättre gick det för Broberg som fick utdelning direkt i den andra perioden. Brobergs Stefan Larsson sköt ett frislag från långt håll och SAIK:s målvakt Joel Othen trodde att han räddar skottet men tappade egentligen bollen rakt ut till en fristående Adam Gilljam som enkelt kunde peta in 1–0.

20 minuter senare ökade Broberg på ledningen till 2–0 – återigen på en retur.

– Vi är sist på returerna hela tiden, konstaterar Grönberg.

Mikko Aarni snappade visserligen upp en boll som fastnat i en snödriva och reducerade till 2–1 sent i den andra perioden, men det hjälpte föga.

Broberg gick från 2–1 till 6–1 på 20 minuter i den tredje perioden och SAIK:s försvarsspel präglades av stillastående ben och en dos förvåning och Brobergs pigga anfallare kunde enkelt glida igenom hela försvaret.

– De kommer med full fart och vi hänger inte alls med, säger Grönberg.

SAIK snyggade till siffrorna och gjorde tre snabba mål på matchens fyra sista minuter men det blev ändå en klar 6–4-förlust för SAIK och ännu en gång blev Edlund mållös mot Broberg.

– Det handlar bara om tillfälligheter att jag har blivit mållös mot just Broberg.

– Jag har inga favorit- eller hatmotståndare, säger Edlund.

Edlund som jagar Patrik Nilssons ”omöjliga” målrekord på 94 mål står kvar på 55 mål efter 14 omgångar – fyra fler än Nilsson efter 14 omgångar (som gjorde hela sju mål den 15:e omgången).

– Äh, jag får ju assist på de tre sista målen i alla fall, konstaterar Edlund.

– Om vi kan hitta tillbaka till vårt fina passningsspel och vår täta defensiv blir vi jättesvårslagna.

 

Mer läsning

Annons