Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcks första mål när SAIK vann stort

SAIK är nära en kvartsfinalplats i årets World Cup efter seger med 5–0 (4–0) mot Broberg.

– Vi gör en kanonmatch över 60 minuter, säger en nöjd Ola Grönberg.

Annons

SAIK fick en drömöppning på matchen då Daniel Berlin redan i den andra minuten drog till med ett stenhårt skott upp i nättaket. SAIK agerade kraftfullt och såg verkligen revanschsuget ut efter förlusten mot Broberg i Champions Cup för en månad sedan.

Man satte högsta växel direkt och Broberg hade svårt att freda sitt mål. 2–0 kom efter en fin aktion av Daniel Mossberg och 3–0, kunde Mikko Aarni enkelt lägga i nät efter fin framspelning av Alexander Driagin och då stod matchuret på 12 minuter.

4–0-målet, som var ett vackert bandymål, gjordes av nyförvärvet Daniel Bäck, som har haft problem med ljumskarna under en stor del av försäsongen.

– Det kändes helt okej att få göra sitt första mål i SAIK, säger Daniel som också kunde konstatera att ljumskarna höll.

– Det känns bara bättre och bättre men det gäller att ta det lite lungt så här i början, jag har ju inte spelat så många matcher på försäsongen, fortsätter han.

I andra halvlek försökte Broberg ta sig in i matchen men fick inte utdelning.

I stället fick Edlund chansen från straffpunkten. Men för andra gången på två dagar så missade han en straff. Revanschen skulle dock komma två minuter senare då han hårt uppvaktad, satte 5–0 och om matchen inte var punkterad före, så var den det då.

Resterande tid blev en transportsträcka som stundtals blev lite grinig. Brobergs tränare fick rött kort och skickades upp på läktaren.

SAIK:s seger innebär nu att, om man slår Uleåborg i dagens match, spelar man kvartsfinal senare i kväll.

– Det känns skönt att vi har avgörandet i egna händer nu, avslutar SAIK:s tränare Ola Grönberg.

 

Mer läsning

Annons