Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara ett ryskt lag klart för World cup

Tio lag är nu klara till höstens World cup i Göransson Arena.
Men bara ett av dem är ryskt. Det oroar dock inte SAIK-organisationen.
– De brukar vara sena av sig, säger Arne Anderstedt.

Annons

Anmälningstiden går ut först 15 juni, och i dagsläget har SAIK tagit emot anmälningar från Sirius, Edsbyn, Hammarby, Västerås, Bollnäs, Broberg, Solberg (Norge), Stabaek (Norge), samt Kuzbass (Ryssland).

Bollnäs och Broberg får de två wild cards som SAIK förfogar över. Även det internationella bandyförbundet (FIB) har två platser, men de brukar gå till ryska lag.

Just nu är det bara Kuzbass som faxat sin anmälan, och i finanskrisens spår kan man kanske befara att flera ryska klubbar stannar hemma, men det intrycket har inte nått Sandviken.

– De brukar vara sena, säger Arne Anderstedt av erfarenhet. Både Dynamo Moskva och Jenisej har dessutom hört av sig om istider så det dyker säkert upp lag. Det är det ryska förbundet som bestämmer vilka klubbar som får vara med och det är lite svårt att veta exakt vilka eftersom de går både efter ligan och cupen.

Just nu pågår förberedelserna inför cupen, som avgörs 15-18 oktober. En cupgeneral ska utses, en hemsida ska färdigställas och en rad andra detaljer.

– Vi har intervjuat Ljusdal en del för att få höra hur de har gjort, säger Anderstedt.

Självklart ska man också ha de klassiska nattmatcherna, men vilka det blir är för tidigt att säga.

– Vi måste ju veta vilka lag som kommer först, men det kommer hur som helst att bli högklassig bandy hela helgen.

Mer läsning

Annons