Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra spel – men SAIK föll mot Dynamo Moskva

SAIK inledde matchen mot Dynamo Moskva på sämsta tänkbara sätt när man alldeles för lätt släppte in tre raka mål. Och trots en stor uppryckning blev det förlust med 5–7. – Jag är nöjd. Inte med resultatet, men med spelet, sa tränaren Ola Grönberg.
SAIK möter 11.30 söndag ryska Neftyannik i en placeringsmatch.

Annons

Dynamo Moskva med några av världens mest kända och bästa bandyspelare hade inga som helst problem med SAIK i början av matchen och genom mål av Mikhail Sveshnikov, Rinat Shamsutov och Ivan Maximov så stod det 3–0 efter 35 minuter.

– Men då började vi tappa respekten för dem, sa Ola Grönberg.

Ja, SAIK kom i gång rejält efter det och hade i paus hunnit upp till 2–3 och efter sju minuter i den andra halvleken så var det kvitterat genom Magnus Muhrén. Sergey Obukhov bombade sen in 4–3 till ryssarna två minuter senare.

– Det gäller att vara på tå hela tiden mot ett sånt här lag. Vi gör vissa saker kanonbra, men då gör de det bättre. Men vi kan ju prestera och det här var mot ett av världens bästa lag, sa Grönberg.

Men det dröjde inte länge innan SAIK var ikapp igen, två minuter för att vara exakt. Då gjorde Mikko Aarni sitt andra mål i matchen fram till 4–4 och bara fem minuter senare kom ännu ett mål från SAIK när Simon Jansson gjorde 5–4 och Sandviken var i ledningen för första och enda gången i matchen.

Men det höll inte länge. I den 70:e minuten presenterade sig en gammal vän. Daniel Eriksson slog in 5–5 på straff och det tände Dynamo som gjorde 6–5 minuten efter på hörna och 7–5 i den 78:e minuten.

 

Mer läsning

Annons