Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den segern hade SAIK- damerna väntat länge på

Blod, svett och tårar. Så beskriver SAIK-tränare Thomas Linder vad som krävdes för att man för första gången på tre år skulle besegra Kareby på bortaplan. 4–2 slutade matchen och den 49 mil långa bussresan var av naturliga skäl roligare än på många år.

Annons

Det ovanligt milda novembervädret gjorde att isen inte tillät speciellt mycket bandy och kanske var det därför den väntade höga pressen från hemmalaget uteblev.

– Dom spelade med tre forwards precis som vi hade blivit förvarnade om men vi fick ändå mycket tid på oss att bygga upp vårt spel, säger Linder som kunde konstatera att 1–1 i halvtid var ett rättvist resultat.

I andra halvlek tar Kareby ledningen på frislag. Men att den trista historien av förluster skulle upprepa sig, fanns inte den här dagen. Johanna Pettersson kvitterade tio minuter senare och när Kareby slarvade i ett uppspel, höll sig Linnéa Gunnarsson framme och kunde sätta 3–2.

– När vi gör 3–2 tar dom timeout och då känner jag verkligen att den här matchen är vår. Vi ser starkare ut och dom går helt enkelt på knäna, säger Thomas.

Matchens bäste spelare Evelina Johansson spelade sedan fram Johanna Pettersson till 4–2 och den första segern på Kareby-mark på tre år, var ett faktum.

– Vi har fått ett kvitto på att vi har lagt upp försäsongsträningen på rätt sätt. Vi mal ner svenska mästarinnorna.

Nu väntar på papperet några enklare matcher och är det något som oroar Linder, så är det just det.

– Vi får inte slarva bort det här fina utgångsläget nu.

KAREBY–SAIK 2–4 (1–1)

Målen: 1–0 (28) Camilla Johansson (straff), 1–1 (34) Emma Ahlander (straff), 2–1 (49) Johanna Gustafsson, 2–2 (59) Johanna Pettersson, 2–3 (66) Linnéa Gunnarsson, 2–4 (73) Johanna Pettersson.

Utvisningar, SAIK: Hedvig Simonsson 1x10 min och Michelle Löfblad 1x10 min.

Hörnor: 7–6

Domare: Oskar Janebrink

Publik: 92.

SAIK:s tre stjärnor

3: Evelina Johansson, mf

2: Johanna Pettersson, mf

1: Malin Andersson, yh

Mer läsning

Annons