Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dussinet fullt, Edlund

SAIK totalförnedrade Katrineholm och krossade alla möjliga elitserierekord.

Värst av alla: Christoffer Edlund.

– Helt sjukt, tyckte jättetalangen som svarade för galna tolv mål – flest genom tiderna i en och samma match – i lagets 22–2-seger.

Annons

För att hitta det senaste målrekordet får vi gå så långt tillbaka som 1940 när Vestaspelaren Sixten Jansson gjorde nio mål i en och samma match mot Västanfors. Det har däremot tangerats två gånger – av Boltics Pål Hanssen 1995 och Sergej Obuhov i Falun 1998.

Men tolv mål har aldrig någon ens varit i närheten av.

– Det här hade jag aldrig kunnat drömma om, sa Edlund, som inledde målkalaset drygt en och en halv minut in i matchen när han dundrade in straffen som han själv ordnade.

Sedan fortsatte Edlund – och SAIK – att ösa in mål i rasande fart.

– Det kommer ju publik som vill se oss spela så det känns som en skyldighet att fortsätta ånga på och inte slå av på takten, sa tolvmålsskytten.

Och det kommer stå målsprutaren dyrt. Efter klubbens insamlingskampanj har han lovat att skänka pengar för varje SAIK-mål – och 22 i går ger fansen stora förhoppningar.

– Äh, jag klarar mig nog. Jag är gärna med och bidrar på alla möjliga sätt, mål som pengar, skrattade han.

Edlund är nu uppe i 39 mål på sju matcher och jagar Patrik Nilsson suveräna rekord på 94 mål under en säsong.

Något han själv tillbakavisar.

– Jagar vet jag inte...det är klart att man tänkt på det, men inget jag fokuserar på. Det kommer tuffare matcher i framtiden där målen är betydligt mer värdefulla.

Efteråt hyllades Edlund av Ola Grönberg.

– Jag har aldrig någonsin sett en så ung spelare med sådan kapacitet. Så bra både offensivt och defensivt, som ger och skapar målchanser på egen hand, säger SAIK-tränaren.

Katrineholms målvakt, Anton Lloyd:

– Jag vet inte vad jag ska säga. Eller jo...det här var det värsta jag varit med om, sammanfattade han totalförnedringen.

– SAIK gör ju fan mål på allting. Det är ett fruktansvärt bra bandylag, det ska jag inte ta ifrån dom, men så här mycket mål ska vi inte släppa in.

Matchen är också den målrikaste någonsin och aldrig tidigare har ett lag vunnit med över 17 mål.

Mer läsning

Annons