Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlund kan skratta igen

Skyttekungen Christoffer Edlund väntar inte längre.
I morgon gör han comeback – när SAIK möter Kuzbass i World cup.
Det blir hans första match för säsongen.
– Jag har gått och längtat efter det här, säger han.

Annons

När SAIK genomförde sin sista träning före allvaret var Christoffer Edlund med på isen, körde för fullt och såg inte ut att hämmas när han skickade iväg sina fruktade skott mot målet.

Men nog känns det, och kommer så göra i säkert en månad framöver.

– När jag gör vissa rörelser gör det ont i handen, men det är inget farligt, det är ingenting som kan bli värre av det.

• Tror du att ditt spel kommer påverkas?

– Jag vet inte, när det väl är match så tänker man inte så mycket, så jag tror inte det.

Något som däremot kommer påverka, kanske i högre grad, är det faktum att Christoffer Edlund ännu inte spelat en enda träningsmatch den här säsongen. Den skadade handen har ju opererats och det var inte länge sedan han plockade av gipset. Tanken från början var att han skulle vara tillbaka först till seriepremiären mot Villa-Lidköping 25 oktober, men eftersom allt gått bra gör han en tidigare comeback.

Men en något mer försiktig matchning än normalt är nog att vänta under World cup.

– Det är alltid en balansgång, det kommer gå fort där ute, mycket fortare än på träning. Men det kan vara bra för honom att få lite matcher innan seriepremiären också, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

• Vad betyder det för era chanser i World cup att han är tillbaka?

– Det är en av de bästa djupledsspelarna i världen så det är klart att det betyder mycket. Hämmas han i avsluten så får han kanske spela lite smartare i stället, säger Lindquist.

Edlunds comeback kommer lägligt, med tanke på att SAIK tvingas avvara både liberon Joakim Bergman och mittfältaren Ted Haraldsson under World cup. Man vill inte chansa med någon av dem.

SAIK:s premiärmotståndare i World cup, Kuzbass, har dock större problem. Fjolårets fyra i det ryska slutspelet tvingas spela utan fixstjärnan Pavel Ryazantsev, som dras med skador.

Bra för SAIK, tråkigt för World cup-publiken som inte får se en av bandyvärldens mest underhållande spelare.

Men det finns profiler ändå, som ni kan se i vår lista här intill. Och Christoffer Edlund hör definitivt till den kategorin.

Mer läsning

Annons