Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edlunds 10 mål mäkta imponerande

Halva arenan var avstängd på grund av rasrisk. Men det enda som rasade ihop var Haparandatornios försvar. Tiomålsskytten Christoffer Edlund demolerade allt motstånd när SAIK vann med 14–4.

Annons

Strax före avslag nåddes spelarna av beskedet att den bortre sittplatsläktaren var avstängd på grund av en viss rasrisk. Nu hade den i princip varit tom ändå eftersom endast 1 279 personer hade tagit sig till Göransson Arena.

De som stannade hemma missade en av de mäktigaste uppvisningar av en enskild spelare som setts i svensk bandy.

Om Haparandatornios försvar, likt de okuvliga gallerna, fruktade att himlen skulle falla ner över deras huvuden eller inte ska vi låta vara osagt. De fruktade i alla fall inte SAIK.

Med fyrbackslinje och hög forechecking försökte de, till skillnad från alla andra lag som besökt Sandviken den här säsogen, spela sitt eget spel.

Och de straffades – brutalt. Efter 2.42 hade Christoffer Edlund gjort 1–0. En knapp halvtimme senare hade han tryckt in fyra mål till och avgjort matchen. En uppvisning i absolut världsklass. Att det sedan blev fem mål till innan det hela var slut var bara logiskt när Christoffer Edlund visade upp en målskytts hela register.

Tre mål på straff, ett på hörna. Ständigt i rätt lägen, ständigt med fart och sylvass i avsluten.

Bara han själv har gjort fler mål i en och samma match, rekordet lyder på tolv mål från en match mot Katrineholm förra säsongen, men det här var definitivt några snäpp värre.

Motståndet var bättre, alla mål rejäla, och Haparandamålvakten Pasi Hiekkanen var faktiskt riktigt bra i buren.

– Det är bara att lyfta på hatten, han har ett fantastiskt målsinne. Det är nog lätt att lägga av efter sju mål men han är hela tiden sugen på mer. Och oavsett hur han avslutar så träffar han nästan alltid mål, säger lagkamraten Mikael Nilsson imponerat.

– Han är ju här för att göra mål och det är bara att tacka och ta emot. Men han ställer höga krav på sig själv också, det har vi märkt. Han brinner verkligen för att göra mål, säger Daniel Mossberg.

SAIK-tränaren Thony Lindquist beskriver sin guldklimp så här:

– Vass från båda hållen, alltid otroligt fokuserad på målet, missar sällan. Sen har han ett djävulskt tillslag, och det ligger mycket teknik bakom. Men han jobbar också bra defensivt, han orkar mer nu när han har tränat ikapp efter sin skada.

Vad säger då huvudpersonen Christoffer Edlund?

Han har sagt allt han behöver säga. Läs matchfaktat om ni missat något.

Dessutom ryckte han ordentligt i skytteligan. Edlund står nu på 56 mål på 17 matcher. Tvåan Patrik Nilsson har gjort 43 mål på 16 matcher.

Mer läsning

Annons