Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma kommer tillbaka

SAIK-damerna rustar för nästa säsong.
Under påskhelgen har man gjort klart med ett bekant ansikte – Emma Kronberg återvänder till SAIK efter fyra år på annan ort.
– Otroligt roligt, hon kommer betyda enormt mycket för oss, säger tränaren Jonas Jerfström.

Annons

Emma Kronberg flyttar från Trollhättan till Falun tillsammans med sin sambo Mattias Johansson, som är klar för Falu BS, och då var det naturligt att också återvända till SAIK.

Hon spelade sju säsonger i Sandviken innan hon lämnade klubben 2005 för spel i Karlstadlaget Västerstrand. Vintern som gick har hon dock haft ett uppehåll och 1 mars föddes nytillskottet Noel. Det blir han som får styra hur pass ofta hon kan sätta sig i bilen och köra till träningarna i Sandviken.

– Två gånger i veckan hoppas jag att jag kan vara med, sedan får jag försöka träna med något herrlag här i Falun också. Det är jag van vid, i Trollhättan tränade jag alltid med herrar eftersom det var så långt till Karlstad.

Så lite otränad är hon allt, men sugen på att köra igång igen.

– Jag känner mig oerhört motiverad och längtar efter att få åka skridskor igen. Och det ska bli kul att träffa tjejerna i laget igen. Det är många nya sedan jag var med, men Sofia Rådman, Johanna Pettersson, Joanna Backman och någon till är kvar i alla fall.

Emma Kronberg blev utsedd till Årets tjej i svensk bandy både 2006 och 2007 och var lagkapten när svenskorna vann VM både 2007 och 2008. Men något SM-guld har hon inte ännu, med Västerstrand blev det tre förlorade finaler – bland annat mot SAIK.

SAIK-tränaren Jonas Jerfström välkomnar givetvis nyförvärvet och menar att mittfältsuppställningen med Kronberg, Pettersson och Malin Andersson skulle kunna starta i vilken landskamp som helst.

– Emma kommer betyda enormt mycket, det är en härligt individ som de yngre kan ha mycket nytta av. Och för Johanna Pettersson kan det nog kännas skönt, hon har fått dra ett tungt lass de senaste två åren.

SAIK-damerna inleder för övrigt sin försäsongsträning i dag, och enligt Jonas Jerfström är det fler nyförvärv att vänta.

– Men jag vill inte gå ut med något innan det är klart, säger han.

Mer läsning

Annons