Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbundskaptenen hyllade SAIK

När Sverige vann Supercupen i bandy förra helgen fanns inte Magnus Muhrén med i laget.

Efter matchen mot Västerås öppnar dock förbundskaptenen för en plats i VM.

Annons

– Han är självklart en av de som har chansen att komma med, säger Franco Bergman.'

Efter Sandvikens urladdning borta mot Västerås, där 2–2 blev 9–2 på 45 minuter ville alla hylla Stålmännen.

Storsponsorn Marco Engborg, som bland annat betalar lönen åt några av SAIK största stjärnor, var självklart på plats för att hylla ”sina” grabbar. Gamle förbundskaptenen i hockey – Västeråsbon Curre Lundmark var också framme och gratulerade till uppvisningen.

SAIK var så bra att till och med Sveriges förbundskapten i bandy, Franco Bergman, kände sig manad att stiga in i omklädningsrummet och tacka laget för en fantastisk match.

– Ja, jag kände att jag var tvungen att gratulera dem till en bra match, sa Bergman som dock inte kunde lova att han skulle ta ut Magnus Muhrén till landslaget igen.

– Vi får väl se, sa Franco med en liten glimt i ögat.

– Han är en av dom som har chansen att komma med. Jag tar ut en första trupp på 25 spelare den 22 december.

”Murren” som själv gjorde två av målen och passade till tre i går hoppas att han ska få en ny chans att spela VM som avgörs i Moskva 24-31 januari.

– Jag vill själv spela i landslaget och har inte fått någon förklaring till varför jag inte blev uttagen senast. Men jag känner mig laddad och är bättre tränad än på många år.

Förra säsongens VM spelades i just Västerås och då vann Sverige guld utan Muhrén, som tvingades lämna återbud på grund av ryggskada.

– Nu känner jag mig frisk och stark och vill spela.

Storsegern mot Västerås förklarar han så här:

– Vi pratade ihop oss i paus och fick ordning på defensiven. Sedan väljer vi rätt lägen att spela bollen och spelar metodiskt. Vi har ett fantastiskt lag i år, menar Magnus Muhrén.

Mer läsning

Annons