Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för SAIK mot Dynamo

Det blev en sur uddamålsförlust för SAIK i Champions cup mot Dynamo Moskva.

Extra smolk i bägaren: lagets store målskytt under försäsongen Ted Haraldsson utgick efter skada.

Annons

Under försäsongen har SAIK:spelaren Ted Haraldsson överraskat de flesta och gjort åtta mål på de fyra inledande matcherna. I fjol gjorde han åtta totalt under hela grundserien.

I går tog det stopp för Haraldssons målproduktion – i alla fall tillfälligt. Efter ungefär en halvtimmes spel mot Dynamo Moskva kolliderade han med Dynamo-målvakten och skadade fotleden så illa att han fördes ut i omklädningsrummet med smärtor.

– Det är osäkert om Ted spelar mer i helgen, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist, som annars var nöjd med vad laget uträttade i inledningsmatchen av Champions cup.

Eller rättare sagt. Lindquist var nöjd med den andra halvleken. Den första vill han helst glömma.

– De var snabbare och bättre än oss då. Joel (Othén), som var en av banans bästa, räddar flera frilägen och håller oss kvar i matchen. Vi tappar mycket boll mitt på plan och kommer inte till så många avslut, säger SAIK-tränaren.

I den andra blev det som sagt andra takter.

– Vi spelade mer metodiskt. Sedan när vi börjar knappa in tappar Dynamo humöret och drar på sig en massa utvisningar.

Ett oavgjort resultat var dock inte allt för avlägset. På SAIK:s pluskonto finns en missad straff av Daniel ”Zeke” Eriksson (i ribban!) och ett friläge av Daniel Mossberg.

– Det var ungefär som mot Bollnäs (förlust 3–4), även fast det inte går att jämföra de båda lagen. Vi får ta med oss den andra halvleken. Jag imponeras av orken som finns i laget, det sa jag också till killarna, säger Lindquist.

I dag fortsätter Champions cup. För SAIK:s del väntar Vetlanda. Matchstart: 16.45.

SAIK–DYNAMO MOSKVA 3–4 (1–3)

Målen: 0–1 (6) Ivan Maksimov (Rinat Shamsutov), 0–2 (15) Evgeniy Khvalko (Ivan Maksimov), 0–3 (30) Evgeniy Ivanushkin, (Rinat Shamsutov), 1–3 (38) Erik Säfström (Daniel Eriksson), 1–4 (57) Rinat Shamsutov (Ivan Maksimov), 2–4 (74) Anders Persson (Erik Säfström), 3–4 (84) Daniel Berlin (straff).

Hörnor: 6–7 (2–5).

Utvisningar, SAIK: Ingen. Dynamo: 6x10 min.

Så spelade SAIK: Joel Othén (mv) – Niklas Stjärnlöf (Anders Persson), Linus Pettersson, Joakim Bergman, Daniel Eriksson, Erik Säfström – Daniel Berlin (Mikael Nilsson), Daniel Mossberg (Dennis Henriksen), Misha Svechnikov – Ted Haraldsson (David Brodén) – Mikko Aarni (Erik Pettersson).

Mer läsning

Annons