Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullträff för SAIK - vann stort på Zinken

SAIK gjorde en toppmatch på Zinkensdamm och slog Hammarby med 8-2

Annons

 SAIK följde upp onsdagens seger på bortais mot Bollnäs genom att vinna en ny svår bortamatch.
Magnus Muhrén visade vägen genom att panga in en straff efter åtta minuter sedan Henrik Hagberg fällts.
Nya unga SAIK spelade sedan mycket säkert och stabilt, och Hammarbys 1-2 följdes av två nya SAIK-mål före paus till 4-1.
Sandviken har många nya ansikten i laget den här säsongen sedan tongivande spelare som Patrik Nilsson och Daniel ”Zeke” Eriksson lämnat klubben efter den förra säsongen. Men på fredagskvällen var de inte saknade, Sandviken imponerade och hade 4–1 redan efter en halvtimmes spel.
– Vi fick en bra start, det var riktigt skönt, säger Berlin.
TT: Vad gjorde att siffrorna blev så stora?
– Det rann i väg lite på slutet. Men Hammarby slår av lite på takten också när slutet närmar sig, säger Berlin som på fredagen även kunde glädja sig åt att bli uttagen till förbundskapten Anders Jakobssons senaste landslagstrupp.
Storstjärnan Magnus Muhrén har efter en lång tids frånvaro från landslaget öppnat dörren på glänt för en comeback och kan bli en joker i VM i januari. På fredagen gjorde Muhrén två straffmål och närmar sig formen efter problem med en hjärnskakning tidigare under hösten.
– Jag är inte hundra än men det blir bättre och bättre för varje match. Toppformen kommer snart, säger Muhrén.
Hemma i ”bandykyrkan” lyckades obesegrade Edsbyn vinna igen, den här gången mot Sirius. Det blev till slut 9–1 efter att hemmalaget haft ledningen i paus med 5–1. Även Västerås håller i sin fina statistik. Borta mot Gripen tog de också sin tredje raka seger, 7–0 efter bland annat två mål var av Jonas Nilsson och Michael Carlsson. Gripen är däremot fortfarande utan poäng, precis som Bollnäs som på fredagen förlorade borta mot Vetlanda.
På söndag spelar SAIK hemma mot Gripen/Trollhättan som förlorade sin tredje raka match för säsongen genom 0-6 mot Västerås hemma.

HAMMARBY-SAIK 2-8 (1-4)
0-1 (8) Magnus Muhrén, straff
0-2 (15) Danne Eriksson, hörna
1-2 (20) Andreas Hammarbäck
1-3 (24) Henrik Hagberg
1-4 (28) Daniel Berlin
1-5 (47) Mikko Aarni
2-5 (48) Richard Koch
2-6 (72) Magnus Muhrén, straff
2-7 (73) Daniel Berlin
2-8 (88) Mikko Aarni.

 

Mer läsning

Annons