Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönberg har en bra känsla

Ola Grönberg tycker att SAIK är vassare nu än vid samma tidpunkt i fjol.

En orsak är att nyförvärven snabbt smält in i laget.

– Dessutom känner jag alla spelare bättre nu, säger SAIK-tränaren.

Annons

Säsongen 2009/2010 är Ola Grönbergs andra som huvudtränare i SAIK.

Erfarenheterna från fjolåret stärker förutsättningarna för ett gott resultat, tycker han själv.

– Det känns som att vi har tagit ett stort kliv spelmässigt till den här säsongen. Vi producerar många mål, vi ställer upp för varandra och ger utrymme för varandra på isen. Det är svårt att läsa oss, säger Grönberg.

Det märks att han trivs med tränarrollen. Sporten träffar honom i Göransson Arena några dagar före starten av World Cup, och om vartannat skämtar han med spelarna.

– Jag känner alla spelare bättre nu, det är fantastiskt roligt att leda det här laget. Jag har en säsong bakom mig som huvudtränare i SAIK och de nya spelarna har kommit in riktigt bra i laget. Just den kombinationen gör att jag har en bättre känsla inom mig än i fjol, så här långt in på säsongen.

Vad säger du om att det inte blir något Ryssland för Muhrén?

– Det känns fantastiskt roligt att han stannar i klubben. Han gör alltid stor nytta.

Kan det bli något mer nyförvärv inom kort?

– Det vet man aldrig. Vi håller dörren öppen, om det är rätt typ av spelare.

När Grönberg får i uppdrag att utse de tre lag som har störst chans att vinna World Cup, väljer han bort SAIK.

– Dynamo Moskva, Edsbyn och Västerås får gå före, säger han med ett snett leende.

För SAIK:s del väntar tuffast tänkbara motstånd i den första gruppspelsmatchen i kväll – Dynamo Moskva. Grönberg hyser stor respekt för det ryska stjärnlaget.

– Det kommer att gå fort, något bättre lag finns inte. Vi är i fysiskt bra form och har förberett oss på bästa sätt efter Champions Cup. Det är viktigt att vi får en bra start, säger Grönberg och fortsätter:

– World Cup är en väldigt tuff turnering, med 16 duktiga bandylag. Jag hoppas att det kommer mycket folk till vår första match. De som åker till Göransson Arena kommer definitivt att få se bra bandy.

Så spelar SAIK mot Dynamo Moskva: Joel Othén (Patrick Kaemmerle) – Alexander Driagin, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Daniel ”Zeke” Eriksson (Joakim Bergman) – Daniel Berlin, Ted Haraldsson (Daniel Bäck) – Daniel Mossberg, Christoffer Edlund, Magnus Muhrén (Mikko Aarni, Kalle Mårtensson).

Mer läsning

Annons