Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagberg tillbaka i SAIK

För två år sedan lade Henrik Hagberg av med elitbandyn.

I höst återvänder han till SAIK:s omklädningsrum.

Annons

Hagberg tar över Ronald ”Rutte” Grönbergs sysslor, när denne slutar efter 22 år.
– Vi testar en säsong i alla fall, så får vi se sen, säger ”Hagge”.

Mats Mossberg är SAIK:s dagliga materialförvaltare, och den som sköter ruljangsen i samband med träningar och matcher. Grönbergs uppgift de senaste åren har framför allt varit att beställa material åt spelarna, samt boka bussar, boende och mat på bortaresorna.

Men nu känner han att det är nog, efter VM meddelade han SAIK-ledningen att tänkte hoppa av efter säsongen.

– Jag har varit med så länge och det känns som att det räcker nu. Sen har det varit svårt med de tidiga träningstiderna, och jag har inte kunnat vara med så mycket som jag velat på grund av jobbet, säger Grönberg, som ska sätta in Henrik Hagberg i rutinerna till hösten och fungera som backup så länge som det behövs.

Blir du kvar som materialförvaltare i landslaget?

– Jag har inte pratat om det med Franco (Bergman), men det är jag gärna. Sen om jag slutar helt i SAIK vet jag inte heller, det kanske finns nåt annat jag kan göra i föreningen.

Henrik Hagberg har framför allt saknat tugget i omklädningsrummet de två åren han varit borta.

– Det är inte helt och hållet klart vad jag ska göra, men jag ska i alla fall se till att spelarna har allt material de behöver, det var något jag själv gnällde en hel del på som spelare. Nu får de gnälla på mig i stället.

– ”Zeke” (Daniel Eriksson) frågade om jag kunde ställa upp och vi testar den här säsongen så får vi se sen.

Ronald Grönberg, 56 år, får nu mer tid över till sin stora passion – golfen. Han har 4,2 i handicap och sitter i styrelsen för Högbo GK.

– Det blir en längre säsong i alla fall. På sommaren har jag alltid kunnat spela mycket, och sen har man fått trappa ner på hösten.

Mer läsning

Annons