Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarbys fräcka kupp - värvade Nilsson

Förre SAIK-stjärnan Patrik Nilsson är klar för Hammarby. 27-åringen som var proffs i Ryssland förra säsongen bestämde sig för ”Bajen” i går, måndag. – Jag valde till sist mellan Bollnäs och Hammarby, det blev ”Bajen”, säger Nilsson själv.

Annons

 

Det går bra nu för Patrik Nilsson. I går skrev han på ett kontrakt över 1+1 år med Hammarby – en av SAIK:s värsta antagonister under 2000-talet.

– Jag har alltid tyckt att det varit roligt att spela på Zinkensdamm och Stockholm är stort och bra, säger Nilsson som spelade i ryska Dynamo Kazan förra säsongen.

Sedan Sporten för drygt två veckor sedan avslöjade att Sandviken inte var intresserade av att ta tillbaka sin förre skyttekung har elitserieklubbarna stått i kö för att knyta till sig alla tiders målskytt i svensk bandy.

– Totalt har jag besökt fyra, fem klubbar och sedan har jag pratat med ytterligare ett antal. Jag har ju aldrig bytt klubb inom Sverige förut och kände att jag verkligen ville ta tid på mig och lyssna igenom vad klubbarna hade att erbjuda.

Patrik Nilsson berättar att det – sedan han tackade nej till Sirius i förra veckan – stod mellan Bollnäs och Hammarby.

– Det blev Hammarby mest av sociala skäl, berättar Patrik för Sporten och fortsätter:

– Jag ska plugga lite vid sidan av bandyn och Linnea har fått jobb här och dessutom blir det något nytt nu. Hade jag valt Bollnäs skulle jag bott kvar i Sandviken eller Gävle och pendlat dit upp och då hade det blivit ungefär samma liv som man haft. Nu blir det något annat och även om jag alltid trivts i Sandviken har jag bott där i åtta år nu, så jag kände att det var dags att ta det här steget.

Patrik Nilsson kommer nu till ett lag som aldrig tagit SM-guld trots sex SM-finaler och självklart är också det en drivkraft för honom.

– Ja, det vore självklart kul att försöka vinna guld här, men främst var det ett socialt beslut, och inte ekonomiskt – även om jag inte är missnöjd, erkänner Nilsson.

Hammarby har ju dragits med en rent ut sagt usel ekonomi de senaste åren, men enligt klubbens hemsida har externa sponsorer möjliggjort värvningen. Det betyder att kostnaden för Patriks kontrakt inte belastar den vanliga sponsorbudgeten.

I Hammarby kommer Nilsson att återförenas med sina gamla klubbkamrater från SAIK, David Elfving, Gustav Björkman och målvakten Jonas Svensson. Dessutom kommer ju Nilsson att bilda ett fruktat anfallspar ihop med David Karlsson som vann skytteligan 2005 och 2006.

 

Mer läsning

Annons