Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerande när SAIK gjorde som i SM-finalen

Det var en repris på SM-finalen, men den slutade på samma sätt – med SAIK-seger.
Och de svenska mästarna visade klass mot Bollnäs.
– Skönt att visa vad vi kan, säger nyförvärvet Johan Löfstedt efter 7–5 i Göransson Arena.

Annons

Hela Bollnäs har gått och ältat bortdömda offsidemål och diverse konspirationsteorier under sommaren så det är klart att det fanns ett visst mått av prestige inblandat, trots att det bara var en träningsmatch tidigt på säsongen.

Johan Löfstedt var en av få på isen som inte spelade SM-final i våras, han stod på läktaren i stället, men han har visat med eftertryck att han kan fylla luckan som Daniel Mossberg och Misha Svechnikov lämnat efter sig på mittfältet. Så också i går.

Två snygga spelmål och en öppnande passning till Daniel Berlins 3–3-mål fick delar SAIK-publiken att dra paralleller till en viss herr Muhrén.

Inte helt tokig liknelse, tycker SAIK-tränaren Thony Lindquist, som brukar ha rätt för det mesta.

– Han har inte samma händer, men mer fart. Jag ser en kommande storspelare i Johan; han har en stor repertoar och intellektet, farten och tekniken för det, säger Lindquist.

Johan Löfstedt skrattar mest när han får höra jämförelsen.

– Nja, det tycker jag väl ändå inte, då skjuter man sig själv i foten om man åker runt och tror att man är Muhrén. Fast det är klart, det är ju bra att jag inte jämförs med en dålig spelare i alla fall.

Löfstedt har fått i stort sett samma roll i SAIK som han hade i Vetlanda, men det är ändå en hel del som skiljer tycker han.

– Positionen som mittfältare är densamma, men sen är spelet annorlunda och jag tror att det ska passa mig bättre. SAIK är skickligare med boll och då får jag automatiskt själv ha bollen mer också.

I övrigt noterar vi från SAIK:s 7–5-seger mot Bollnäs att...

... SAIK blir väldigt bra i vinter också, även om man gör sitt bästa för att tona ner förväntningarna. Det enda man kan sakna just nu är ett visst mått av Edlundsk effektivitet (och inte så lite heller), i så fall hade segersiffrorna blivit betydligt större. De stora undantagen var Mikko Aarni (tre mål) och Johan Löfstedt, som var kliniska i sina avslut.

... Bollnäs gjorde samtliga fem mål på fasta situationer, tre av dem på hörna. Just hörnorna är SAIK:s akilleshäl så här långt, och nu blev det inte bättre, trots att man ändrat en del i hörnruset. Offensivt händer det inte heller mycket på hörnorna.

– Vi har ett minussaldo så här långt, men det hade vi även i fjol långt in på säsongen, säger Thony Lindquist.

... bästa spelare i SAIK var Daniel Berlin och Johan Löfstedt.

$1

SAIK–BOLLNÄS 7–5 (5–3)

$1

Målen: 0–1 (7) Juho Liukkonen (straff), 1–1 (8) Johan Löfstedt, 1–2 (13) Mikko Lukkarila (hörna), 2–2 (23) Johan Löfstedt, 2–3 (38) Mikko Lukkarila (frislag), 3–3 (40) Daniel Berlin, 4–3 (42) Mikko Aarni (straff), 5–3 (45) Mikko Aarni, 6–3 (59) Mikko Aarni, 6–4 (72) Mikko Lukkarila (hörna), 6–5 (84) Ville Aaltonen (hörna), 7–5 (90) Erik Pettersson.

$1

Utvisningar, SAIK: Mikael Nilsson, 10 min.

$1

Hörnor: 5–9 (2–3).

$1

Domare: Ulrik Bergman.

$1

Publik: 571.

$1

Så spelade SAIK: Joel Othén (Abbe Bodin) – Daniel Bäck, Linus Pettersson, Joakim Bergman, Mikael Nilsson, Erik Säfström (Jesper Hvornum) – Linus Forslund, Daniel Berlin, Johan Löfstedt (David Brodén) – Mikko Aarni, Ted Haraldsson (Erik Pettersson, Rasmus Forslund).

Mer läsning

Annons