Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen final för SAIK

SAIK vann nattens kvartsfinal på straffar, men föll på söndagsmorgonen i semifinalen mot Kazan i World cup i Göransson arena.
I finalen med startkl 15.15 möts nu Kazan och Hammarby som slog Kuzbass med 4-3 i den andra semifinalen

Annons

Ett grymt effektivt Dynamo Kazan satte stopp för SAIK:s dröm att spela World Cup final. 7-4 slutade matchen och SAIK såg en aning trötta ut. Något man höll med om.
-Det känns som vi inte var lika fräscha som tidigare. Men man måste komma ihåg att vi har mött oerhört bra lag på kort tid, säger Tony Lindqvist.
Det märktes inledningsvis att gårdagens drabbning mot Dynamo Moskva satt i benen på SAIK-spelarna och Kazan spelade ett brett anfallsspel som gav utdelning ganska omgående. Man gick fram till en snabb 2-0 ledning . SAIK reducerade ganska så omgående och hade några möjligheter till kvittering. Men Kazan var väldigt effektiva i sina avslut och en väldigt tydlig taktik var att gå runt på SAIK:s höger sida.
-Dom spelar konsekvent på att komma runt på kanterna och gör det bra, säger Tony.
SAIK kom tillbaka starkt i början av andra halvlek och var uppe i 4-4 och var då på gång ett tag. Men via två mål inom loppet av två minuter, rasade SAIK:s finaldrömmar. Mot slutet av matchen märktes en tydlig irritation mot domartrion från Ryssland. Även Tony Lindqvist är besviken, eller rättare sagt arg:
-Det är mycket märkligt att man har en rysk domare i en sådan här match. Jag kommer att ta upp det med internationella bandyförbundet, säger Tony, som ändå vill sammanfatta hela cupen positivt.
-Ser man helheten på vad vi har gjort så måste vi ändå vara nöjda. Jag tycker vi har spelat den frejdigaste bandyn av alla lag och det lovar gott inför framtiden.
Om tio dagar börjar elitserien borta mot Sirius.

Mer läsning

Annons