Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kazan vill ha Nilsson kvar

Patrik Nilsson gjorde 48 mål och hjälpte Kazan till klubbens största framgång någonsin.
Nu vill ryssarna behålla sin stjärnanfallare – som kanske ändå hamnar i SAIK igen.

Annons

Efter den sista matchen i den ryska fortsättningsserien – där Kazan mötte lag från den östra gruppen, vilket innebar långresa bland annat till Irkutsk – blev det stort firande i Kazan i lördags. Tredjeplatsen i ryska ligan smällde högt.

– Ja, det var första medaljen på de 72 säsonger som klubben varit med i ryska ligan. När vi kom hem var polischefen och presidenterna där, det var raketer, bankett och ett jäkla liv, berättar Nilsson.

Någon seger i skytteligan fick han däremot inte fira. Det blev 48 mål på 26 matcher, ganska långt ifrån det målsnitt han hade under sina sista två år i Sverige.

– Det är helt okej ändå, för att vara första säsongen i Ryssland. Var jag hamnade i skytteligan har jag ingen aning om, jag vet inte var jag ska kolla någonstans. Men jag tror att Sergej Obuhov vann på 70 mål nånting, säger Nilsson.

När Sporten nådde honom på telefon i går var han precis på väg till ett möte med klubbledningen. Nilsson väntar på besked om när han ska få den sista löneutbetalningen inklusive den bonus som spelarna ska få efter bronsframgången.

Sedan åker han hem till Sverige och Sandviken, för att i nästa vecka sticka till Mexiko för en två veckor lång semester.

Som reselektyr hoppas han få med sig en hel bunt med kontraktsförslag, både från ryska och svenska klubbar. Kazan har redan anmält intresse för hans fortsatta tjänster, liksom några fler ryska klubbar. I Sverige har förstås SAIK hört av sig, liksom Västerås och några andra.

– Jag vet inte hur det blir än, jag vill hinna landa först. Men jag har sagt till alla att jag vill ha med mig kontraktsförslag när jag åker till Mexiko, så att jag kan fundera under semestern. Jag vill inte stänga några dörrar, säger Nilsson.

– Vi får se, det är mycket som spelar in om jag ska göra en till säsong här, vilket lag det blir och vilka svenskar som är kvar.

– Säsongen har varit fantastiskt rolig på många sätt, framför allt har det varit lärorikt för mig som person. Jag hade en mycket sämre bild av Ryssland jämfört med hur det egentligen var. Samtidigt är bandyn roligare i Sverige.

– SAIK står mig närmast, inget snack om saken. Det är där jag helst vill spela om jag kommer hem. Samtidigt vill jag ge andra lag chansen, det finns ju fler attraktiva lag.

Nilsson försökte följa sina före detta lagkamrater i SAIK under SM-slutspelet – och lyckades faktiskt hyfsat.

– Men vi hade en tio dagar lång bortatripp i östra Ryssland, och där fanns inte internet överallt. Men jag såg två av semifinalerna mot Västerås, och jag kan säga att det sved lite när de torskade den sista, säger han.

Dynamo Moskva vann guldet i Ryssland med Kuzbass som tvåa.

Mer läsning

Annons