Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kort från SAIK-premiären

Annons

HAGBERG SKADAD. Vänsterhalven Henrik Hagberg tvingades utgå efter cirka en kvart. Han åkte på en lårkaka och det gick inte att spela vidare.

– Först på söndag kan vi säga om det är något allvarligt. Han har inte fått någon behandling än, eftersom det är en blödning måste man avvakta, sa SAIK:s tränare Ola Grönberg efter matchen.

SAIK har inte direkt råd med några allvarliga skador.

– Vi behöver alla spelare tillgängliga. Jag hoppas att Hagberg är fräsch till på onsdag (mot Bollnäs), sa Grönberg.

NÖJD BORTATRÄNARE. Andreas Westman, tränare i VSK, var på gott humör efter matchen mot SAIK.

– Det här känns riktigt skönt. Vi hade inte full koll på var vi stod inför matchen, det visste varken vi eller SAIK. Det är mycket nytt i båda lagen. Det kommer nog att se ut så här ett tag framöver, med skiftande kvalité, konstaterade Westman.

Han är medveten om att VSK måste upp flera snäpp för att laget ska kunna vara med och konkurrera om SM-guldet den här säsongen.

– Vi har våra idéer om hur det ska gå till. Först och främst ska vi se till att vi får ihop laget ordentligt. Vi siktar successivt mot toppen.

JONEBY MÅLSKYTT OCH UTVISAD. VSK:s Magnus Joneby var den spelare som figurerade mest i matchfaktat. Han assisterade till matchens första mål, satte själv 2–1-målet och noterades dessutom för två tiominutersutvisningar.

– Personligen tycker jag att min match var sådär. Vi visste om att vi skulle få slita. Men nu känns det bara bra. Det finns inget bättre att vinna en match som man väntat så länge på, sa Joneby.

Mer läsning

Annons