Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal rasar över SAIK:s World cup-planer

Sandvikens ambition att snyta World Cup från Ljusdal väcker irritation och ilska i norra Hälsingland.
– Jag kan inte förstå att Sandviken inte kan acceptera att cupen är vår. Vi har ett kontrakt med Internationella bandyförbundet som sträcker sig till 2014, säger Yvonne Oscarsson, ordförande i Ljusdals BK, till Helahalsingland.se.

Annons

Under två år har SAIK arrangerat World Cup i Göransson Arena, i väntan på att en hall ska byggas i Ljusdal. Nu har kommunstyrelsen i Ljusdal sagt ja till ett hallbygge, men frågan är naturligtvis om den nya hallen står klar redan till nästa års World Cup.

Bo Nyman är generalsekretare i FIB (det internationella bandyförbundet).

– För oss har det hela tiden varit givet var cupen 2011 ska spelas, det vill säga i Ljusdal. Vi har ett kontrakt som gäller till 2014 och det kontraktet säger att parterna ska ha en kontakt under mars månad och kan inte Ljusdal då garantera spel inomhus så blir det en förhandling med någon annan arrangör, säger Nyman.

Årets World Cup-general Per Lodin har bland annat i Sporten gått ut och sagt att SAIK vill behålla turneringen, oavsett om Ljusdal får till sin hall eller inte. Detta har ytterligare rört upp känslorna i Ljusdal.

– Jag har fått många telefonsamtal från oroliga, också från sådana som kan vara tänkbara sponsorer till hallbygget och till Ljusdals BK som funderar om de nu vågar hoppa på tåget, säger Yvonne Oscarsson till hälsingepressen.

Mer läsning

Annons