Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktskifte efter 67 år

Efter 67 långa år kan det skapas historia i Göransson Arena i dag.

Vinner SAIK mot Tillberga passerar klubben även Västerås SK i toppen av maratontabellen.

Annons

Bandyns seriespel drog igång 1930, innan dess avgjordes SM i form av cupspel, och till en början var det Karlstad-Göta som samlade flest poäng. 1943 gick VSK förbi och har sedan dess aldrig behövt titta sig över axeln. Med 18 SM-guld har de grönvita från gurkstaden varit ohotade på bandytronen. Tills nu.

Inför säsongen var SAIK sju poäng efter och blir det seger mot Tillberga i dag går man förbi, tack vare bättre målskillnad, i och med att VSK bara fick en pinne mot Vetlanda i fredags.

Kanske inget som vänder upp och ner på bandyvärlden, men en intressant detalj för alla statistiknördar där ute.

– Jaså, det är så? Ja, det visar att föreningen gjort det bra i många år. Kul kuriosa, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist.

Och med tanke på att SAIK alltid gjort tvåsiffrigt de fyra gånger man mött Tillberga i högsta serien de senaste åren så får nog chanserna till två poäng anses som mycket goda.

– Men vi hade problem mot dom i Svenska cupen tidigare i höst, då låg vi under men lyckades vända till 6–5, påminner Lindquist, som inte vill veta av någon underskattning.

Nykomlingen Tillberga har inte riktigt motsvarat förväntningarna, men lyckades ändå vinna mot HaparandaTornio i fredags, och det finns kvalitet och rutin i Pelle Fosshaug, Anders Östling och målvakten Andreas Bergwall – tillsammans har de 367 landskamper.

– Ska man vara realist är det väl inte mot SAIK borta vi ska ta våra poäng, Sirius på onsdag är en lite annan grej för oss. Men vi kan spela utan press och eftersom vi är nya i år är det många som inte spelat i Göransson Arena, det ska bli en kul upplevelse, säger Tillbergas assisterande tränare Henrik Steen.

• Det sa Boltictränaren Ola Fredricson också, det blev 17–3.

– Ha ha, då tar jag tillbaka allt.

I SAIK är Mikko Aarni tillbaka från sjukdom, och backen Linus Pettersson kommer testas sent. Han är ännu inte riktigt helt kurant efter smällen han fick mot Ryssland i Russian Government Cup.

– Vi har en viktig match borta mot Hammarby på onsdag och tar inga risker i det här läget. Är han inte hundra är det bättre han vilar, säger Thony Lindquist.

Mer läsning

Annons