Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerligt SAIK krossade Västerås

Sandviken visade rena mästartakterna och körde över serieledande Västerås SK med hela 6–0 (4–0) i Göransson Arena.

– Jag kände mig som Ivan Maximov, flinade backen Linus Pettersson som gjorde två mål.

Annons

SAIK rör sig mellan ytterligheterna. Efter förlusten mot Kungälv i måndags var det helt andra takter hemma mot VSK i går.

– Vi hade bestämt oss. Vi sa att nu börjar slutspelet. Det är så viktigt att bli etta eller tvåa i serien att vi ska ge allt i alla matcher och alla situationer, sa Linus Pettersson.

Och det gjorde den blivande VM-backen – med råge. ”Lusen” som han kallas chockade motståndare, medspelare och publiken med att soloköra och sätta 1–0 redan i den andra spelminuten.

– Vad jag tänkte? Jag vet inte riktigt. Motståndarna är väl inte så vana att jag kliver fram, så jag tänkte det får bära eller brista och så snurrade jag bara och plötsligt var jag fri och gjorde mål.

– Jag var som i trans. Skriv att jag kände mig som Ivan Maximov, beskrev Pettersson sitt och SAIK:s första mål i matchen.

Det tidiga ledningsmålet satte tonen för vad Sandviken var ute efter – att sätta sig i respekt hos VSK.

Innan tio minuter var spelade hade Daniel Berlin gjort 2–0 och sedan var det dags för Linus Pettersson-show igen.

Västerås hade en hörna som Berlin bröt och stack i väg på en kontring. Med sig fick han backen Pettersson som i vanliga fall enbart går över halva planen när han ska spela in SAIK:s hörnor.

– Jag rusade ju på deras hörna och sedan fortsatte jag. Vi var väl två mot fyra, men jag visste att ”Bella” (Berlin) skulle dra på sig folk, så jag lade mig lite bakom honom. Sedan kom passningen och sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Men på något vis blev det mål.

• Det såg ut som du själv var före bollen in i mål?

– Ja, jag fattade först inte om det var mål, eller inte. Jag stod inne i målet när jag såg bollen komma rullande över linjen och sedan kom lagkamraterna fram och då förstod jag att det var godkänt.

Linus Pettersson som nu spelat 183 matcher i SAIK hade fram till i går bara svarat för två mål i elitserien. I går dubblade han alltså sin målskörd och gjorde i övrigt en prickfri insats.

Tränaren Peter Isaksson kallade Petterssons match ”världsklass” – och vi kan inte annat än hålla med och ge en ”sexa” i betyg.

– Självklart känns det kul att göra en bra match och känna att man är på rätt väg och ha fin form nu också inför VM.

Förutom Linus Pettersson var det flera som briljerade i SAIK-laget. Daniel Berlin var mycket bra igen liksom Erik Säfström. Men högsta klass nådde bara Pettersson, Johan Löfstedt, som hade några magnifika stunder, samt målvakten Joel Othén som höll säsongens första nolla.

FOTNOT: Ivan Maximov är en av världens bästa bandyspelare. Han spelar till vardags i Dynamo Moskva och kommer förstås att ställas mot Linus Pettersson och Sverige i VM som börjar nästa helg.

Mer läsning

Annons