Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchen i matchen i fara – Nilsson magsjuk

Det var tänkt att bli den stora duellen mellan den gamla skyttekungen Patrik Nilsson och den nya Christoffer Edlund.

Men Nilsson är magsjuk och riskerar att missa dagens gigantmöte mellan Sandviken och Hammarby.

Annons

– Jag bestämmer mig på morgonen om jag åker med upp, säger Patrik Nilsson.

Det som skulle bli matchen i matchen mellan skyttekungarna Christoffer Edlund och Patrik Nilsson, när SAIK möter Hammarby i Göransson Arena i eftermiddag, kanske inte blir av.

Patrik Nilsson har magsjuka och bestämmer sig först i dag på morgonen om han ens följer med till Sandviken.

– Jag tror att jag fått någon form av matförgiftning, mår jag som i dag så spelar jag inte. Jag har ont i magen och mår dåligt. Jag känner mig lite klen, sa Nilsson till Sporten i går kväll.

– Men förhoppningsvis ska jag må lite bättre efter natten, vi åker klockan elva på förmiddagen och innan dess ska jag ta beslutet. Men just nu känns det osäkert, jag vet inte alls hur det blir.

Nilsson, som innan han blev proffs i ryska Dynamo Kazan slog det man då trodde var ett oslagbart målrekord med 94 fullträffar i grundserien för Sandviken, är förstås bedrövad över att riskera missa matchen. Och att duellen mot Edlund som många sett fram emot nu kanske inte blir av är förstås trist.

– Ja, självklart. Det här hade man sett fram emot. Men spelar jag så spelar jag och får göra det bästa av situationen i så fall. Men jag har faktiskt inte riktigt koll på hur många mål han har gjort, men vet att han ligger över mitt snitt.

• Ja, vad säger du om att du riskerar att bli av med rekordet?

– Jag gjorde ju 94 stycken och det är mycket, men har man ett rekord så finns det ju alltid chans att det slås. Det är bra gjort av Edlund så här långt.

Att Nilsson kanske inte kommer till spel i dag är förstås tungt både för honom och för Hammarby. Både han och laget har börjat komma igång efter en lite medioker höst.

– Det har inte gynnat varken mig eller oss i laget att hösten varit så varm. Tror inte vi hade spelat en enda match under tio plusgrader och regn förrän vi mötte Haparanda på bortaplan – och då var det två plusgrader.

I dubbelmötena med Vänersborg svarade Nilsson för åtta av Hammarbys 14 mål och han är nu uppe i 28 fullträffar totalt. Långt efter Edlunds makalösa 54 mål, men nu bara tre efter Magnus Muhrén.

– Det har börjat gå bättre och bättre både för mig och laget, vi hade en liten dipp i början av säsongen efter att vi vunnit World Cup och så där. Men jag trivs bra och ångrar inte min flytt till Stockholm, säger Patrik Nilsson som om han kan spela i dag inte bara ställs mot anfallskombatanten Christoffer Edlund. Även brorsan Mikael i SAIK:s backlinje blir en tuff motståndare.

– Micke har gjort det jättebra vad jag förstår och varit grymt stabil där bak.

Men att möta sin gamla klubb SAIK tycker Patrik inte är s-å märkvärdigt.

– Nej alla är på mig och frågar om det, men nu har jag mött dem flera gånger så det är inget speciellt.

Om det ens blir något spel då vill säga...

Mer läsning

Annons