Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Haparanda–SAIK

Haparanda–SAIK, Akelius Cape East Arena, 19.00 (Ingen tv-sändning)

Annons

SAIK-laget

Joel Othén (Abbe Bodin) – Erik Säfström, Mikael Nilsson, Joakim Bergman, Daniel Eriksson, Ted Haraldsson (Anders Persson) – Daniel Mossberg, Daniel Berlin, Misha Svechnikov (Dennis Henriksen) – Christoffer Edlund, Mikko Aarni (David Brodén).

Skador

Haparanda: Inga.

SAIK: Linus Pettersson (höft), Rasmus Forslund (axel).

Notera att...

... Linus Pettersson kolliderade med Sergej Lomanov i finalen mellan Sverige och Ryssland i Russian Government Cup i söndags. Han fick ett knä på höften och måste vila, man han ska kunna spela redan till helgen igen.

... ett litet frågetecken måste sättas även för Mikko Aarni. Han hade lätt feber natten till i går, men räknar själv med spel.

... Daniel Mossberg är elitseriens vassaste framspelare. Med 17 målgivande passningar leder han assistligan.

... ”Mossan” därmed är bäste SAIK:are i poängligan. 24 poäng (varav sju mål) räcker till en tredjeplats totalt bakom Jesper Bryngelson, Villa (12+15), och Patrik Nilsson, Hammarby (24+2).

... fyra SAIK:are var i Ryssland på landslagsturnering fram till i söndags. Dessa var Daniel Mossberg, Linus Pettersson och Daniel Berlin i det svenska laget samt Misha Svechnikov i det ryska, som vann turneringen. Finland skickade ett U23-lag, därför var inte Mikko Aarni aktuell.

Tränarna säger

Jukka Ohtonen, Haparanda:

– Vi har inte så stor press på oss, alla förväntar sig att vi ska förlora. Men vi har hemmaplan och har spelat bättre i de två senaste matcherna. Vi har förhoppningar om att ta poäng. Det gäller att inte bjuda på några gratismål och att vi sätter våra chanser, det gjorde vi inte senast mot Villa.

Thony Lindquist, SAIK:

– Haparanda är kanske inte lika vassa som förra året, men de är som vanligt starka hemma. De spelar en frejdig, lite annorlunda bandy, där de vågar mycket. Vi måste ha en klok defensiv och försöka få många omställningar.

– Vi är beredda på att det blir kallt. Hoppas det inte blir för kallt bara.

Fem senaste

Haparanda:

30/11 Villa (b)4–7

26/11 Sirius (h)5–5

24/11 Broberg (h)5–9

14/11 Västerås (b)3–9

12/11 Bollnäs (b)0–8

SAIK:

30/11 Vetlanda (b)7–4

27/11 Boltic (h)17–3

24/11 Bollnäs (h)8–2

19/11 Kungälv (b)4–2

17/11 Villa (h)5–6

Förra säsongen

10/1 SAIK–Haparanda5–5

25/11 Haparanda–SAIK5–8

Vi tippar

Kvällens matcher:

Haparanda–SAIK3–6

Edsbyn–Broberg5–3

Västerås–Bollnäs6–2

Boltic–Tillberga4–5

Sirius–Vetlanda7–2

Villa–Vänersborg9–1

Hammarby–Kungälv8–2

Fredag: Vetlanda–Västerås, Tillberga–Haparanda, Kungälv–Vänersborg, Broberg–Villa, Bollnäs–Hammarby. Söndag: SAIK–Tillberga (17), Haparanda–Edsbyn.

Mer läsning

Annons