Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: Kungälv–SAIK

Kungälv–SAIK, Skarpe Nord, 19.00 (Tv-sändning, tid)

Annons

SAIK-laget

Joel Othén (Johan Wikgren) – Ted Haraldsson, Linus Pettersson, Joakim Bergman, Daniel Eriksson, Erik Säfström (Anders Persson) – Daniel Mossberg, Daniel Berlin, Misha Svechnikov (Mikael Nilsson) – Mikko Aarni, Christoffer Edlund (David Brodén).

Skador

Kungälv: Mattias Johansson (sena i foten).

SAIK: Inga.

Notera att...

... Kungälv inledde säsongen med två förluster – men har vaknat till liv och vunnit de tre senaste.

... Svenska bandyförbundet ännu inte lyckats få ut statistik på mål och assist på sin hemsida. Sporten vet i alla fall att Christoffer Edlund är målbäst i SAIK med sina nio fullträffar på fem matcher. Daniel Mossberg är tvåa på fem mål och Daniel Berlin och Misha Svechnikov delar tredjeplatsen med tre gjorda mål vardera.

... det väntas snö i Kungälv i morgon kväll. Men enligt SMHI:s prognos kommer nederbörden först vid 21-tiden, när matchen är färdigspelad.

Tränarna säger

Tommy Österberg, Kungälv:

– Vi har spelat riktigt bra och har gott självförtroende, men det sköna är att jag känner att vi kan steppa upp ytterligare.

– Sandviken är Sveriges bästa lag, så det gäller verkligen att vi är med från första början och bjuder på en bra match. Men det tror jag naturligtvis att vi kan på Skarpe Nord, där vi är extra trygga.

Peter Isaksson, SAIK (ass):

– Framför allt måste vi få till en vettigare defensiv, så att det inte blir hav att spela på som för Villa. Vi ska jobba hårt på att bli tätare, och då blir det lättare att få till offensiven också.

– Kungälv har förmodligen gott självförtroende. De har många bra skridskoåkare som Gratjov (Daniel) och Lindberg (Mikael), och brukar ha bra fart. Det gäller att vi är med där.

Fem senaste

Kungälv:

17/11 Boltic (b)8–4

14/11 Tillberga (h)7–0

5/11 Haparanda (b)4–3

3/11 Bollnäs (b)1–4

29/10 Broberg (h)2–7

SAIK:

17/11 Villa (h)5–6

10/11 Edsbyn (b)11–5

6/11 Vänersborg (h)7–1

3/11 Västerås (h)3–1

27/10 Sirius (b)1–5

Den här säsongen

Lagen har inte mötts

Förra säsongen

3/2 Kungälv–SAIK4–7

13/11 SAIK–Kungälv16–3

Vi tippar

Kvällens matcher:

Kungälv–SAIK3–6

Vänersborg–Hammarby1–7

Vetlanda–Tillberga5–4

Villa–Sirius6–2

Edsbyn–Västerås4–5

Kommande matcher, söndag: Tillberga–villa, Bollnäs–Boltic. Måndag: Sirius–Kungälv. Onsdag: SAIK–Bollnäs (19), Haparanda–Broberg, Västerås–Villa, Boltic–Vetlanda.

Mer läsning

Annons