Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: SAIK–Kungälv

Annons

Patrik Kaemmerle (Joel Othén) – Marcus Wedin, Linus Pettersson, Daniel Eriksson, Mikael Nilsson, Henrik Hagberg (Robin Mohlén) – Daniel Berlin, Stefan Söderholm, Simon Jansson, Magnus Muhrén (Erik Rosengren, Ted Haraldsson) – Mikko Aarni (Linus Forslund)

Gör en ändring jämfört med matchen mot Motala och det är att Patrik Kaemmerle vaktar målet för första gången den här säsongen. I övrigt är det samma uppställning som senast som gäller.

– Dom har gjort det så bra att det inte finns någon anledning att ändra, säger tränaren Ola Grönberg.

Efter premiärförlusten mot Västerås har SAIK radat upp fyra raka segrar. Nu ställs man mot ett lag som också har börjat starkt.

– Kungälv är ett lag som har bra fart på skridskorna och är duktiga individuellt. För oss blir det därför viktigt att minimera deras isytor, att snabbt hitta positionerna igen efter våra omställningar, säger SAIK-tränaren.

Kungälv inledde sin resa norrut redan mitt på dagen i går. Tränaren Roger Knöös är väl medveten om att det är en tuff uppgift laget står inför.

– Sandviken är i bra form nu så det blir den hittills svåraste matchen för oss, helt klart, säger han till klubbens hemsida.

Nykomlingen har inlett säsongen bra och tagit tre segrar av fem möjliga. Senast blev det dock förlust, 2–4 hemma mot serieledande Västerås.

– Defensiven är viktig. Sandviken är duktiga framåt så det gäller att hålla ihop lagdelarna och spela som vi gjorde mot Västerås, frånsett 15-minutersperioden i andra halvlek då, säger Knöös.

Kungälv släppte in fyra mål på elva minuter i början av andra halvlek och 1–0-ledningen förvandlades till 1–4.

Kungälv saknar Stefan Nordén som är axelskadad och bli borta minst fyra veckor. Även Patrik Johansson saknas på grund av skada.

... Pekka Rintala, nyförvärv från Kalix, är Kungälvs bästa målskytt så här långt med fem fullträffar.

... SAIK dragit på sig minst utvisningar av alla lag så här långt.

... Kungälv den här säsongen är tillbaka i högsta serien efter åtta års frånvaro. Klubben har totalt 27 säsonger i högsta serien.

19/11 Motala (b)3–2

16/11 Gripen (h)12–0

14/11 Hammarby (b)8–2

12/11 Bollnäs (b)5–2

7/11 Västerås (h)3–4

19/11 Västerås (h)2–4

16/11 Örebro (b)5–4

14/11 Broberg (h)4–3

12/11 Sirius (b)4–7

9/11 Vänersborg (h)3–2

Sirius–Vänersborg5–3

Örebro–Villa/Lidk.3–5

SAIK–Kungälv6–2

Mer läsning

Annons